• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

23.04.2024

13:29

"Gnojavi će na dug put"! Prikazane Skaj prepiske na suđenju Šarićima, ovako planirali da likvidiraju svedoka saradnika

Marko Đoković, Informer, ATA Images

Vesti

"Gnojavi će na dug put"! Prikazane Skaj prepiske na suđenju Šarićima, ovako planirali da likvidiraju svedoka saradnika

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem dokaza, odnosno prepiske sa kriptovane aplikacije "Skaj", nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokovića.

Između ostalog prikazana je fotografija automatske puške uz koju su bile priložene i dve poruke. U prvoj je napisano: "Naruči igračku koja će biti ako Bog da za Gnojavog", dok je u drugoj stajalo: "Gledaćemo da pomognemo Gnoju da ode na dug put. Sa dve strane ćemo mu pomoći".

Tužilaštvo u optužnici navodi da je "Gnojavi" bio nadimak koji su pripadnici koristili za Nebojšu Joksovića, dok se u porukama navodi i da će on biti na "regati", a kako se navodi u optužnici reč je o Drinskoj regati.

Iz poruka koje su bile u vezi sa puškom proizilazi da su je naručili od "Kurjaka", kao i da bi trebalo da imaju dve lokacije odakle će, kako se sumnja, pucati u slučaju da se ispreči neki čamac ispred. Međutim naredni set poruka ukazuje da je "Bal na vodi" na regati odložen zbog korone.

 

Najpre su u sudnici prikazana dokumenta, odnosno pasoši i lične karte osoba kojima se u ovom postupku sudi u odsustvu jer su u bekstvu, na šta je odbrana istakla da su dokazi prekludirani jer nisu predloženi na pripremnom ročištu.

Prikazano je i nekoliko fotografija iz komunikacije "Sky" , na jednoj su tri muškarca, a za jednog od njih tužilac tvrdi da je optuženi Uroš Radovanović (Mišić), kao i fotografija na kojoj je pet muškaraca sa kapama i maskirnim odelima dok jedan od muškaraca drži kalašnjikov.

Foto: Privatna arhiva

Nebojša Joksović

 

Za muškarca koji drži pušku tužilac tvrdi da je Milan Vučinić, koji je u sudnici rekao da to nije on.

Među prikazanim prepiskama se vidi i poruka "brate ona pecaljka od 5.000 evra još nije stigla, fali nam još jedna pecaljka ako ćemo da idemo na pecanje", kao i da je žurka na vodi odložena zbog korone.

Foto: Marko Đoković, Zoran Sinko

Ilustracija

Poruke koje su dalje prikazane, kako se navodi u optužnici tvrdi razmenjene su između Darka Šarića i Milna Vučinića, a pominje se da je preciznost "one" koju su od "Kurjaka" sliku slali 200,300 metara.

Vučinićev branilac Bojan Ječmenica je stavio primedbu na te izvedene dokaze, navodeći da se optužnicom Vučiniću na teret stavlja da je delo izvršio do 5. jula 2020. godine dok su ove poruke od 30. jula iste godine.

Suđenje se nastavlja 13. maja. Danas je optuženi Milan Vučinić prvi put došao u sud iz kućnog pritvora, pošto mu je Specijalni sud prihvatio jemstvo od 300.000 evra i pritvor mu zamenio kućnim pritvorom.

Takođe, Duško Šarić je došao sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora koji mu je određen uz jemstvo od 800.000 evra, ranije ovog meseca. Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić. Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću , Marku Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada se nalaze u pritvoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija