• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Avaz

22.04.2024

09:28

Hapse poznatog biznismena zbog veza sa vođom "Balkanskog super kartela"! Tito bio prijatelj i sa šefom policije

Shutterstock, Printscreen

Vesti

Hapse poznatog biznismena zbog veza sa vođom "Balkanskog super kartela"! Tito bio prijatelj i sa šefom policije

Podeli vest

U Sarajevu je u toku akcija hapšenja biznismena Gordana Memije i šefa Specijalne policijske jedinice Mustafe Selmanovića koji se dovode u vezu sa vođom takozvanog "Balkanskog superkartela" Edinom Gačaninom Titom!

Prema pisanju Avaza, akcijom rukovodi Tužilaštvo BiH, a prema informacijama portala pretresi se vrše i u Mostaru i Zenici.

- Osumnjičeno je 15 osoba, a među njima su i biznismen Gordan Memija i Mustafa Selmanović, šef Specijalne policijske jedinice. Specijalci su upali u njihove kuće i oni će biti uhapšeni - navodi izvor za Avaz.

Sarajlija Edin Gačanin Tito (40), vođa "superkartela" koji je godinama kontrolisao trećinu narko-tržišta u Evropi, postao je kriminalac zahvaljujući ocu Miralemu, pisali su ranije mediji u BiH.

Upravo ga je otac povezao sa mafijom u Holandiji, a snalažljivi Edin je brzo napredovao u podzemlju i naposletku postao glavni za šverc ogromnih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Foto: Informer

 

 

Gačanin je, inače, godinama bio enigma za svetske bezbednosne službe, a za njega se nije znalo u javnosti sve do prošle godine.

Tada je glavna tužiteljka Perua saopštila da iza moćnog "superkartela" stoji Edin Gačanin, zvani Tito ili Dino. Američke i bezbednosne službe su potom pokrenule sveopštu istragu i Tito je konačno uhapšen prošle godine u Dubaiju, odakle je komandovao klanom.

Italijani, Irci, 'kavčani'...

Uprkos ovim hapšenjima i velikim zaplenama narkotika, Gačanin je, prema procenama bezbednosnih službi, poslednjih godina prošvercovao u Evropu najmanje 30 tona kokaina. "Superkartelom" je komandovao iz Dubaija, gde je boravio poslednjih nekoliko godina i gde je na kraju uhapšen.

"Superkartel" čine, između ostalih, italijanska mafija "Kamora" sa Rafaelom Imperijaleom na čelu, zatim irska kriminalna grupa okupljena oko porodice Kinahan i marokanska mafija sa Riduanom Tagijem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija