• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

13.04.2024

10:36

Majka osumnjičenog ubice ispoštovala običaj: Svetlana Dragijević u pratnji policije otišla na Daliborov grob

Informer

Vesti

Majka osumnjičenog ubice ispoštovala običaj: Svetlana Dragijević u pratnji policije otišla na Daliborov grob

Podeli vest

Svetlana Dragijević majka Dankinog ubice jutros je u pratnji policije otišla na grob svog sina Dalibora koji je nakon hapšenja zbog pomoaganja bratu da sakrije telo ubijene devojčice preminuo u policijskoj stanici u Boru.

Majka je prvi put od sahrane sina otišla na groblje poštujući običaj izlaska prve subote na grob pokojnika.

Foto: Vesna Jović

Svetlana u pratnji policije otišla na grob sina Dalibroa koji je sakrio telo ubijene Danke

 

Dalibor Dragijević, koga je brat optužio da je sa njim i oem sakrio telo ubijene Danke, sahranjen je u četvrtak na seoskom groblju u Zlotu, a sahrani su pored majke Svetlane prisustvovali samo najbliži rođaci, dok su svi meštani ne dolaskom na njegovu sahranu pokazali šta misle o Dragijevićima i onome šta su uradili.  

Foto: Informer

Svetlana Dragijević brani sina

 

Podsetimo majka osumnjičeno ubice Dejana Dragijevića izjavila je da ne veruje da njen sin počinio zločin. 

- Neko drugi je to napravio, pa je njemu smestio. Plašim se od milicije od svih, samo me slikaju. Bili su svi, izneli su svašta, sedam papira imam. Motornu testeru su uzeli, bili su ovi u belim odelima,  uzimali briseve. Od 10 do pola tri ujutru su bili, ima sve u papirima, sve piše. Samo meni dušu da uzmem! Ne znam ništa, ništa ne znam! Bile su komšije na sahrani, a rodbina nije bila - besramno je pravdala svog sina Svetlana. 

Sve vreme tokom razgovora, ponavljala je da ju je strah da bude sama. 

- Sama idem do ambulante, oni iz Hitne dolaze i mere mi pritisak. Komšije ne znam šta kažu, dolaze komšije uveče i sede sa mnom, plašim se samam uveč od novinara. Samo me slikaju i samo pišu. Prvi put mi je sada da idem sama, uvek me oni vode, a sutra idem na groblje. Ja mislim da moj sin nije kriv, ali ništa ne znam. Nemam kontakt s njima, ne znam ni kako je Dejan priznao, to je nameštaljka - rekla je Svetlana. 

Podsetimo, mala Danka Ilić iz Bora, stara nepune dve godine, nestala je u utorak 26. marta. Istragom je otkriveno da je devojčica ubijena i to je saopšteno 4. aprila. Dete su kolima, kako se sumnja, udarili Srđan Janković i Dejan Dragijević. Nesrećna devojčica je bila živa posle udarca, ali je udavljena.

Od tada traje potraga za Dankinim telom. 

Otac i brat Dejana Dragijevića su uhapšeni zbog sumnje da su pomagali u zločinu. Dalibor je preminuo u pritvoru, dok je Radoslavu određen pritvor do 30 dana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Pronađene devojčice iz Kragujevca
Društvo

Pronađene devojčice iz Kragujevca

Petnaestogodišnje M. S. i K. V. iz Kragujevca nestale su jutros oko 9 sati, kada su poslednji put viđene ispred Ekonomske škole u ovom gradu, čije su učenice. One su u međuvremenu pronađene, potvrdila je jedna od majki za Telegraf rekavši da još nije videla ćerku i da ne zna šta se desilo s njom.

16.05.2024

19:59

TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zakonom zabranili umiranje! Ako su ova pravila uveli u Italiji i Francuskoj, i Srbija bi možda trebalo da uradi nešto slično?!
Nije bez osnova

Zakonom zabranili umiranje! Ako su ova pravila uveli u Italiji i Francuskoj, i Srbija bi možda trebalo da uradi nešto slično?!

Možda ste čuli da je umiranje ilegalno na norveškom arhipelagu Svalbard u Arktičkom okeanu . Prema ovoj popularnoj tvrdnji , tela se ne raspadaju zbog permafrosta, što predstavlja biološki rizik za buduće generacije. Međutim, ovo je samo urbani mit . Ipak, ta zabluda postavlja zanimljivo pitanje: da li postoji bilo gde na Zemlji gde je zapravo ilegalno umreti? Kratak odgovor je "otprilike".

16.05.2024

19:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija