• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

24.02.2024

21:12

Raznet bombom u automobilu! Ubistvo plaćeno 30.000 maraka?!

Printscreen /You Tube/Rudar 7

Vesti

Raznet bombom u automobilu! Ubistvo plaćeno 30.000 maraka?!

Podeli vest

Igor Fišeković Fišek (28) iz Kragujevca raznet je u naselju Pivara u snažnoj eksploziji bombe, podmetnute pod sedište njegovog automobila!

Eksplozivna naprava aktivirana je 24. februara 2002. u 11.10 sati u trenutku kada je Fišeković, koji je bio sam u "folksvagen ventu" bele boje, prošao raskrsnicu kod kafane "Brioni" u Kosovskoj ulici.

Od siline detonacije na kolovozu, obloženom kamenim kockama, napravljena je rupa prečnika 40 centimetara. Delovi tela stradalog bili su razbacani na desetine metara okolo! Popucala su i stakla na prozorima obližnje kuće, dok je automobil potpuno demoliran.

Pokojni Fišek je stanovao u kragujevačkom naselju Aerodrom, jedno vreme je proveo i u inostranstvu. Odranije je bio poznat policiji po sitnijim prestupima, zbog čega niko sa sigurnošću do danas nije mogao da ukaže na motive i eventualnog počinioca ovog zločina.

U centru Šumadije to je bilo prvi put da se neko ubistvo dogodilo na takav način, podmetanjem eksploziva.

Ubica iz Kolašina?

U samom gradu godinama kolaju različite verzije o pozadini ovog događaja. Prema jednoj od njih, Fišekovića je tog jutra pozvao drug i on je iz svog stana krenuo u naselje Pivara gde je često viđan, jer je tu imao prijatelje i devojku.

Pretpostavljalo se da su ga ubice više dana pratile i da su dobro znale kuda se kreće. Mnogo je činjenica koje ukazuju na to da je reč o profesionalnom ubistvu, koje je dobro organizovano i dugo pripremano, posebno jer se dogodilo u naselju gde postoji dosta ulica za nesmetano bekstvo.

Igorov otac Desimir Fišeković za života je tvrdio za medije da je Zoran Knežević Knez bio naručilac ubistva njegovog sina, a da je neposredni egzekutor izvesni "Vlahović iz okoline Kolašina". Zvanično, međutim, to nikad nije utvrđeno.

- Knežević, koji je u knjizi 'Mafija u Srbiji' opisan kao vođa narko-mafije u Šumadiji i koji je hapšen u 'Sablji' zbog veza sa 'surčinskim klanom' i Mladanom Mićićem Pacovom iz Požarevca, ubistvo mog sina platio je 30.000 maraka. Čuo sam da je bio na Jahorini, sa suprugom i dvojicom prijatelja, čekajući rezultat Vlahovićeve egzekucije. Moj sin je ubijen na najbestijalniji način - pričao je Desimir.

Mesec dana pre toga, podsetio je, Igor i Knežević su se sukobili u jednom kragujevačkom kafiću:

- Knežević je pucao u mog sina iz damskog pištolja, zalepljenog za nogu. Pogodio ga je u nogu, ali je Igor uspeo da mu otme pištolj i da ga pogodi jednim hicem. Nažalost, mesec dana kasnije je ubijen. Taj Vlahović je sada u zatvoru u Spužu zbog pokušaja ubistva. Osumnjičen je za još nekoliko pokušaja ubistva, kao i za ubistvo jednog Zagrepčanina. Sve to sam ispričao policiji koja je privodila Kneževića, ali se on vadio na alibi...

Interesantno je da je u julu 2005. Knez bio žrtva otmice, koju je beogradska policija rešila hapšenjem petorice osumnjičenih kidnapera. Knežević je tada otet kako bi u kameru priznao likvidaciju Fišekovića!

Prema tadašnjem saopštenju policije, otmičari Aleksandar Golubović Batanko, Dejan Tukić, Miloš Ćućuz, Njegoš Šoškić i Jelena Stojković iz Beograda, kao i Nemanja Savić iz Beloševca, su izvesno vreme pratili Kneževića po Aranđelovcu, a zatim otišli u selo Belosavce, odakle ga je Savić pozvao da mu vrati neki dug.

Knežević je džipom "pajero" došao u Belosavce, gde su ga otmičari na silu uspavali injekcijom koju je donela Stojkovićeva, tadašnja devojka Tukića, inače medicinska sestra na VMA.

Iz džipa su potom izvadili sve vrednije stvari i vozilo odvezli i sakrili u selo Kumodraž, dok su Kneževića odvezli u jednu kuću na Rudniku gde su ga maltretirali, zahtevajući da u kameru prizna ubistvo Fišeka. Svi su, dok je Knez davao video priznanje, bili maskirani fantomkama.

Kneževićeva supruga istog dana je prijavila njegov nestanak, posle čega je beogradska policija krenula u potragu, da bi posle dva dana ušli u trag kidnaperima i uhapsili ih. Knez je pre dolaska policije uspeo da pobegne.

Veza sa Andrijom Draškovićem

Ova grupa otmičara se, inače, dovodila u vezu sa kontroverznim biznismenom Andrijom Draškovićem. Batanko je kum Draškovića i obojica su bili u zatvoru zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića.

Foto: Printskrin:Youtube

Andrija Drašković robijao zbog ubistvo Zvonka Plećića

Tukić i Savić su bili pripadnici Draškovićevog obezbeđenja, a ubrzo su se i sami našli na meti naoružanih ubica. Tukića su sustigli hici, koje je on uspeo da preživi, nakon što je 24. oktobra 2004. teško ranjen u pucnjavi na autoputu, kod Kvantaške pijacu u Beogradu.

Za ovaj slučaj pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal bio je optužen Luka Bojović sa svojim saradnicima iz "zemunskog klana", ali su oslobođeni krivice zbog nedostatka dokaza.

U septembru 2009. Savić je ubijen na spavanju u porodičnoj kući. Ni njegovo ubistvo do danas nije rešeno.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Malović: Vučić sve daje i bori se za bolju i jaču Srbiju
Politika

Malović: Vučić sve daje i bori se za bolju i jaču Srbiju

Na dan kada Aleksandar Vučić ponovo ide u Njujork da brani nacionalne interese i da kaže u lice svetskim moćnicima ono što niko drugi nije smeo da im kaže, oni koji su očigledno opozicija sopstvenoj državi i narodu se ponovo oglašavaju u pozivanju na njegov linč i nasilnu smenu, istakao je Branislav Malović, član Predsedništva SNS.

20.05.2024

09:55

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12