• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.01.2024

10:54

Pomorac upucan u glavu pred ženom i decom: Godišnjica ubistva Zvicerovog kuma

Informer

Vesti

Pomorac upucan u glavu pred ženom i decom: Godišnjica ubistva Zvicerovog kuma

Podeli vest

Pomorac Marko Vuković (41), kum Radoja Zvicera ubijen je u automobilu pred ženom i decom na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Nije bio pripadnik zaraćenih klanova, ali je sa oba sarađivao.

Kotoranin Marko Vuković ubijen je u 18.45 sati, 17. januara 2020. godine, na parkingu ispred Osnovne škole "Borislav Pekić" u Ulici Danila Lekića na Bežanijskoj kosi, u momentu kad je sa suprugom došao po decu. Čim su sa decom seli u automobil marke BMW X6, napadač je prišao i pucao Vukoviću u glavu naočigled žene i dece.

Za ovo ubistvo osumnjičen je Petar Jovanović, poznatiji kao Peca Pitbul, koji je uhapšen u u maju iste godine u Ukrajini zbog sumnje da je u Kijevu teško ranio vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Marko, u koga je pucano hladnokrvno i pred porodicom, odmah je preminuo, a policija je prilikom uviđaja našla pet čaura. Na mestu ubistva te večeri bio je i njegov prijatelj, koji je takođe iz Kotora. On je istražiteljima rekao da Vuković ni sa kim nije bio u sukobu i da nije bio iz krimogene sredine.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Vuković je pred ubistvo prešao da živi u Srbiju, posle višegodišnjeg boravka u inostranstvu. Bio je pouzdan i školovan pomorac koji je godinama učestvovao u švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zbog čega je verovatno i ubijen.

Napadaču da pobegne sa mesta zločina pomogla je i gusta magla koja je te večeri prekrila Beograd.

Likvidacija Marka Vukovića naručena je iz Crne Gore, a počinilac je državljanin Srbije, koji u kriminalnim krugovima važi za pouzdanog profesionalnog ubicu.

Pomorac Vuković ubijen je u mafijaškoj sačekuši jer, navodno nije hteo više da švercuje kokain ni za "škaljarce" ni za "kavčane". 

Kako se sumnja Vuković je ubijen posle jednog sukoba sa "škaljarcima", koji su od njega tražili da im iz Južne Amerike prokrijumčari još samo jednu veću pošiljku droge.

Iako je ranije sarađivao i sa jednima i sa drugima, Marko nije bio pripadnik nijednog klana, niti je imao krivični dosije.

Vuković je, kako su pričali oni koji su smatrali da su upućeni u situaciju, gotovo sve članove zaraćenih klanova poznavao od detinjstva iz Kotora. Pretpostvalja se da iz tog razloga nije hteo da bude ni u jednom klanu.

 Završio je pomorsku školu i postao kapetan na prekookeanskim brodovima. I "kavčani" i "škaljarci" su, navodno iskoristili svoje poznanstvo sa Vukovićem i napravili dogovor da za njih iz Južne Amerike švercuje kokain. Marko je zauzvrat dobijao novac, kao i garanciju da ga niko neće mešati u sukob crnogorskih klanova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!
NEMA KONKURENCIJU

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!

MiG-41 će postati prvi avion 6. generacije na svetu, navode ruski mediji. Stručni portali i analitičari čak najavljuju da Rusi razvijaju „elektromagnetno pulsno oružje“ menjajući taktiku ratnih operacija.Prema članku iz ruskih medija, „mnoge zemlje su najavile dizajn aviona šeste generacije, poput SAD, Južne Koreje, pa čak i Turske, ali Rusija sa ovakvim najavama prevazilazi sva očekivanja”.

04.05.2024

09:10

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!
PANIKA NA ZAPADU

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!

Američki državni sekretar Entoni Blinken praktično je zapretio Kini sankcijama SAD tokom sastanka ministara inostranih poslova G7 na italijanskom ostrvu Kapri 20. aprila. Najviši diplomata Sjedinjenih Američkih Država opisao je Kinu kao "glavnog davaoca" tehnologije, pomagaču u naoružavanju Rusije, rekavši da Peking podstiče "najveću pretnju evropskoj bezbednosti od kraja Hladnog rata", a na to je doboi odgovor od profesora ekonomije na univerzitetu u Notingemu, Či Meng Taun, u autorskom tekstu za "Konversejšn".

04.05.2024

05:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija