• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

24.12.2023

20:37

Slučaj "Tunel" u Crnoj Gori i dalje pod velom misterije! Poznato šta je ukradeno iz depoa suda, ali ne i motiv

Printscreen, Vlada Crne Gore

Vesti

Slučaj "Tunel" u Crnoj Gori i dalje pod velom misterije! Poznato šta je ukradeno iz depoa suda, ali ne i motiv

Podeli vest

Filmska priča u Crnoj Gori koja se dogodila u septembru ove godine kada je otkriven tunel koji je vodio od iznajmljenog stana do depoa Višeg suda u Podgorici otvorila je mnoga pitanja.

Šta je bio motiv kopača i naručioca još uvek nije poznato, međutim, iz dana u dan pojavljuju se nove informacije koje otkrivaju da je iz depoa suda odneto 19 komada oružja, nekoliko mobilnih telefona, ali i manja količina droge.

Policija i tužilaštvo su u Crnoj Gori obavešteni početkom septembra da je provaljeno u dobro čuvanu prostoriju zgrade u kojoj su smešteni Viši, Apelacioni i Vrhovni sud.

Nedugo zatim, inspektori podgoričke policije i dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici započeli su uviđaj koji je završen oko 18.30 sati ni ne sluteći šta će otkriti. Ubrzo nakon toga otkriven je misteriozni tunel koji vodi od depoa Višeg suda u Podgorici u kojoj su smešteni ključni dokazi do zgrade koja se nalazi u Njegoševoj ulici naspram suda.

Ne zna se šta je motiv

Od samog početka je misterija šta je motiv kopanja, uprkos brojnim obraćanjima nadležnih.

Krađa dokaznog materijala, bekstvo ili ubistvo nekog od pritvorenika prilikom njegovog boravka u Višem sudu u Podgorici, neki su od mogućih motiva prokopavanja podzemnog tunela, koji se pominju od dana kada je tunel otkriven, piše Blic.

Takođe, uprkos brojnim hapšenjima, ali i istragama koje su pokrenute, do danas nije poznato ko je nalogodavac.

To je utvrđeno popisom sudskog magacina u kojem se čuvaju dokazni materijali iz krivičnih predmeta, a koji je počeo 11. septembra zbog sumnje da je obijen.

Ukradeni pištolji kojima je planirano ubistvo Belivuka i Miljkovića?

U međuvremenu, advokat Damir Lekić rekao je, 12. oktobra, na glavnom pretresu u Višem sudu u Podgorici, da raspolaže informacijom da su ukradena dva pištolja iz spisa predmeta protiv optuženih za planiranje ubistava srpskih kriminalaca Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Sutkinja Nada Rabrenović, koja je predsedavala većem, najavila je tada da će navode advokata Lekića, branioca optuženih Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Momčila Milića i Almira Mujahodžića, proveriti do narednog ročišta, 15. decembra. Međutim, sutkinja Rabrenović, na pretresu 15. decembra, nije potvrdila da li su ukradena dva pištolja, koji se vode kao dokazi u postupku protiv Lekićevih branjenika.

Nestali mobilni telefoni

Preliminarni izveštaj o rezultatima popisa pokazao je da je nestalo nekoliko mobilnih telefona.

Foto: Uprava policije Crne Gore

 

Ovi mobilni telefoni oduzeti su od izvršilaca krivičnih dela.

Uhapšeni Srbi

U Švedskoj je uhapšen i Vladimir Erić (32), kojeg crnogorska policija potražuje zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

On je uhapšen 13. oktobra na aerodromu u Štokholmu, na izlazu iz Švedske, po međunarodnoj poternici Interpola Podgorica.

Poternica je raspisana i za Erićevim sugrađanima iz Loznice – Veljkom Markovićem (32), Milanom Markovićem (53) i Dejanom Jovanovićem (30), kojima se, takođe, na teret stavlja da su prokopali tunel od privatnog stana u Njegoševoj ulici do sudskog depoa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija