• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

15.07.2023

15:25

Suđenje za pogibiju mladića kod Doljevca: Odbrana tvrdi da se krije pravi krivac!

Informer

Vesti

Suđenje za pogibiju mladića kod Doljevca: Odbrana tvrdi da se krije pravi krivac!

Podeli vest

Suđenje Miodragu Periću (39) iz Šainovca, optuženom da je 28. decembra 2021. u ovom doljevačkom selu vozeći pijan "golf 2" usmrtio komšiju Željka Ristića (19), dobilo je neočekivani tok i to u završnici, jer su negovi branioci zatražili izuzeće celokupnog niškog tužilaštva!

Advokat Milan Petrović zahtevao je da u daljem toku postupka ne učestvuje niko iz Višeg javnog tužilaštva, počev od postupajućeg Gorana Bursaća do starešine Borice Mitić. Takođe, isti zahtev je imao i u odnosu na kompletno Apelaciono tužilaštvo u Nišu te prvog čoveka ove institucije Nebojšu Tasića.

Razlog za ovakav stav odbrane, kako je pred Višim sudom u Nišu objasnio Petrović, je sumnja da celokupno niško tužilaštvo učestvuje u prikrivanju identiteta pravog krivca za smrt devetnaestogodišnjaka!

Zato je zatražio reakciju Republičkog javnog tužilaštva, uključujući i njihov nadzor nad postupanjem niških kolega. Obrazlažući zbog čega sumnja u rad niških tužilaštava, Petrović je nabrojao navodne propuste niških organa gonjenja i korake koje je tim povodom preduzeo.

Posebno mu je zasmetalo što ova institucija nije postupala po krivičnoj prijavi protiv Perićevog komšije Marka Disića, koji je priznao da se kobne noći sa njim vozio, a koga i odbrana i Željkova porodica sumnjiče da je bio za volanom.

Foto: Informer

 

 

- Prijavu smo podneli još 22. marta 2023. Zbog nepostupanja, reagovali smo pritužbom Apelacionom tužilaštvu i tražili hitan nadzor zbog nepravilnosti u radu. Kako i dalje nije bilo reakcije, 9. juna ove godine smo se obratili Visokom savetu tužilaštva i tražili nadzor nad niškim tužilaštvima, pa smo 28. juna podneli podnesak višem javnom tužiocu Borici Mitić, a 6. jula i urgenciju. Do sad nikakvo izjašnjenje nismo dobili. Iz tog razloga tražimo uključivanje Republičkog javnog tužilaštva - kazao je advokat.

Mirko Drašković, sudija koji vodi ovaj predmet, prihvatio je argument odbrane i glavni pretres odložio na neodređeni zakonski rok, jer se ne zna koliko će vremena biti potrebno Republičkom javnom tužilaštvu da se uključi u ovaj slučaj.

Odbrana optuženog Perića od početka se zasniva na tezi da on nije vozio. Prilikom njegovog suočavanja, optuženi se čak zakleo da nije krivac.

- Kunem se u svoje troje dece da ja nisam vozio! Prihvatio sam odgovornost zato što sam bio pijan i nisam ništa znao - kazao je na početku suđenja Perić.

Reagujući na njegovu izjavu, Disić se zakleo u svoje dete da on nije krivac, a za Perića je kazao da je "sramota za ljudski rod".

Radi razjašnjenja stanja stvari, obavljeno je i veštačenje bioloških tragova u vozilu koje je potvrdilo prisustvo i Perića i Disića, ali nije razrešilo tok kobnog događaja jer su odbrana i tužilaštvo imali različita mišljenja o njihovom značaju.

Vozio sa 2,27 promila alkohola u krvi? 

Perić se tereti za  teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i za nepružanja pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Kako je navelo tužilaštvo, on je vozio sa 2,27 promila alkohola u krvi, brzinom od 70 kilometara na sat na delu puta gde je ograničenje 50, usled čega je vozilom prešao u suprotnu traku i udario pešaka koji se kretao desnom stranom. 

Nesrećni mladić je je zadobio teške povrede glave i vrata, kičmene moždine, grudnog koša, oba plućna krila i ekstremiteta usled kojih je preminuo na mestu.

Perić, inače vozač doljevačke Hitne pomoći, se zatim svojim vozilom udaljio sa mesta nesreće, a pronađen je na Klinici za toksikologiju UKC Niš gde mu je pružena pomoć zbog teškog pijanstva, što je još jedan argument odbrane da nije bio u stanju da vozi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Vitkovac i Simonović nemaju dilemu: Sada sve zavisi od Zvezde!
Košarka

Vitkovac i Simonović nemaju dilemu: Sada sve zavisi od Zvezde!

Bivši košarkaši večitih Marko Simonović (37) i Čedomir Vitkovac (41) smatraju da su crveno-beli u ogromnoj prednosti posle vođstva 2:0 u finalnoj seriji regionalne lige i da bi u nedelju (20.30) u trećoj utakmici mogli da završe čitav posao, pogotovo ako ponove igru u odbrani iz drugog susreta.

17.05.2024

13:35

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija