• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

17.05.2024

13:35

Vitkovac i Simonović nemaju dilemu: Sada sve zavisi od Zvezde!

Beta, Printscreen/You Tube

Košarka

Vitkovac i Simonović nemaju dilemu: Sada sve zavisi od Zvezde!

Podeli vest

Bivši košarkaši večitih Marko Simonović (37) i Čedomir Vitkovac (41) smatraju da su crveno-beli u ogromnoj prednosti posle vođstva 2:0 u finalnoj seriji regionalne lige i da bi u nedelju (20.30) u trećoj utakmici mogli da završe čitav posao, pogotovo ako ponove igru u odbrani iz drugog susreta.

Prvi meč u ponedeljak Zvezda je rešila u dramatičnoj završnici 85:82, ali u drugom su crveno-beli lakše stigli do trijumfa 80:73

Njima naruku sad ide i tradicija koja kaže da niko nikad u finalu ABA lige nije preokrenuo sa 0:2, a samo jednom se uopšte u plej-ofu regionalnog takmičenja desio veliki preokret.

Foto: aba-liga.com

Težak posao pred njima - Panter i Naneli u duelu sa Davidovcem

Cedevita je 2015. u polufinalu gubila od Budućnosti 2:0, pa dobila dva meča u Zagrebu i majstoricu u Podgorici.

Nekadašnji kapiten Zvezde Marko Simonović nema sumnju da će biti izuzetno teško njegovom timu u nedelju, ali smatra da je prednost na strani crveno-belih.
- Partizan se sada bori za život, a timovi su tada najopasniji. Ipak, ako Zvezda ponovi izdanje iz drugog meča mislim da mogu do brejka i titule. Fantastično su igrali odbranu, isključili napadače crno-belih iz meča i to treba da bude recept i u nastavku. Ne sumnjam da će Arena biti prepuna, ali to je samo vetar u leđa domaćinu. Gostujući igrači dugo nastupaju na najvišem nivou i ne može ih poremetiti ni najluđa atmosfera. Sve i da Partizan pobedi obe utakmice u nastavku, opet će se Zvezda pitati u majstorici u "Pioniru". Domaći teren se opet pokazao kao ključan i mislim da će tako biti i u slučaju majstorice - objasnio je fenomenalni trojkaš.

Foto: aba-liga.com

Marko Simonović

Prednost za izabranike Željka Obradovića u trećem meču biće prepune tribine Beogradske arene, a i Zvezda sad ima seriju od pet pobeda u derbijima pa je opšti utisak navijača da će teško uspeti i šesti put uzastopce da slavi.

Slično razmišljaju i kladioničari, koji na Partizan nude kvotu od 1,55, dok je koeficijent na slavlje Crvene zvezde 2,70.
Bivši košarkaš crno-belih Čedomir Vitkovac veruje da neko mora kad-tad srušiti tradiciju i okrenuti finalnu seriju posle 0:2.

Foto: Starsportphoto©

Vitkovac u dresu Partizana

- Statistika ništa ne znači. Uvek neko mora biti prvi koji će uspeti da preokrene. Međutim, treća utakmica je Zvezdina šansa, jer su crveno-beli puni samopouzdanja, u naletu su, u psihološkoj prednosti i mogli bi da završe posao. Biće veoma teško Partizanu ako jako loša energija iz druge utakmice potraje i u trećem susretu. Ako izbore četvrti meč, biće mnogo lakše. Partizan je ekipa koja živi od napada i svojih napadača. Kada njih ne ide, nastaju problemi. Domaći igrači bolje osećaju, znaju šta znači igrati derbi. Aleksa Avramović je neko od čije energije Partizan živi. Kada on padne, pada čitav tim. Čudno je to što trener mora da motiviše igrače za ovakve mečeve. Nekada su morali da ih smiruju, a sada... - rekao je krilni centar iz Kruševca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sastanak ministara odbrane Srbije i Azerbejdžana u Bakuu (FOTO)
Politika

Sastanak ministara odbrane Srbije i Azerbejdžana u Bakuu (FOTO)

Ministar odbrane Bratislav Gašić sastao se danas u Bakuu sa ministrom odbrane Republike Azerbejdžan general-pukovnikom Zakirom Hasanovim, u okviru zvanične posete toj zemlji. Teme današnjeg sastanka bile su saradnja u oblasti odbrane i konkretni koraci za njeno unapređenje, kao i aktuelna političko-bezbednosna situacija. Razgovor ministara odbrane Srbije i Azerbejdžana, u prisustvu delegacija dve zemlje, održan je posle svečanog dočeka uz počasni stroj Garde i intoniranja himni.

14.06.2024

16:34

Gubitak ljudskih prava je reč sa najvećim stepenom upotrebe na KiM pod terorom Aljbina Kurtija! Oglasila se Vujičić na godišnjicu zabrane srpske robe
Politika

Gubitak ljudskih prava je reč sa najvećim stepenom upotrebe na KiM pod terorom Aljbina Kurtija! Oglasila se Vujičić na godišnjicu zabrane srpske robe

Godinu dana je od anticivilizacijske odluke o zabrani uvoza srpske robe na Kosovu i Metohiji i pričinjene štete do sada u iznosu od 210 miliona evra. Gubitak ljudskih prava i sloboda su reči koje su pod terorom Aljbina Kurtija sa najvišim porastom upotrebe, sudeći po njihovoj svakodnevnoj primeni nad srpskim narodom na tlu Evrope.

14.06.2024

15:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Podrhtava tlo oko Zaporožja! Objavljen novi plan ruske ofanzive!
Planeta

Podrhtava tlo oko Zaporožja! Objavljen novi plan ruske ofanzive!

Ukrajinske oružane snage su poslednjih dana izgubile oko dva desetina artiljerijskih oruđa izjavio je za Ria Novosti predsednik komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta i kopredsednik Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov.

14.06.2024

16:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!
Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!

Dan posle razarajućeg nevremena koje je pogodilo čačanska sela podno planine Jelice, zabrinuti voćari kupe plodove sa zemlje i sabiraju štetu. Velika oštećenja pretrpela je kajsija, koja za samo nekoliko dana pristiže na berbu.

13.06.2024

18:12