• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

18.06.2023

20:14

PORODICA MASOVNOG UBICE BEŽI U AMERIKU! Roditelji Koste K. prodali deo imovine i čekaju kraj istrage!

printscreen

Vesti

PORODICA MASOVNOG UBICE BEŽI U AMERIKU! Roditelji Koste K. prodali deo imovine i čekaju kraj istrage!

Podeli vest

Roditelji Koste K. (13), koji je 3. maja pobio devet đaka i portira u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, uspeli su da prodaju nešto imovine i planiraju da pobegnu iz Srbije!

Kako nam otkriva dobro obavešten izvor Informera, oni su prodali nešto vredne pokretne imovine, uglavnom nakit i ostale dragocenosti, pošto im je sud zabranio da raspolažu nekretninama. Kostine majka Miljana i sestra (10) sad samo čekaju kraj istrage protiv njegovog oca Vladimira, koji je u pritvoru, pa da svi zajedno odu u Ameriku.

Naš izvor precizira da je Viši sud u Beogradu nedavno zabranio Vladimiru i Miljani da prodaju stan na Vračaru, delove poslovnog prostora u Beogradu i automobil, ali nije uspeo da uđe u trag svim ostalim njihovim pokretnim vrednostima.

Foto: printscreen

Ubio dvete učlenika i čuvara škole

- Kad se saznalo da je Miljana kontaktirala sa nekoliko notara u Beogradu kako bi prebacila nepokretnosti na treće lice, sud je odmah reagovao i zabranio njoj i njenom mužu raspolaganje nad stanom, lokalom i automobilom do kraja postupka koji se vodi protiv Vladimira. On se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti jer je Kosta njegovim pištoljima počinio masakr, zbog čega žrtve masakra po okončanju postupka imaju pravo da traže odštetu od njega. Međutim, ukoliko bi Vladimir i Miljana uspeli da prodaju svu imovinu pre presude, roditeljima žrtava bi bilo otežano, a možda čak i onemogućeno da naplate, zbog čega je sud preventivno i zabranio Kostinim roditeljima da raspolažu tom imovinom - objasnio je naš sagovornik.

On dodaje da Miljana i Vladimir ipak nisu odustali od toga da dođu do para, pa su prodali imovinu koja nije bila poznata sudu.

Foto: Tanjug

Vladimir K. je u pritvoru

- Reč je, kako su istražitelji saznali, o nekom porodičnom nakitu i drugim dragocenostima. Kostini roditelji ne žele da žive u Srbiji posle jezivog masakra za koji je odgovoran njihov sin, svesni su da im ovde nema života i planiraju da se presele u Ameriku. Tamo imaju neke rođake i prijatelje, koji su spremni da im pomognu, a Vladimiru i Miljani je svakako prioritet da ćerki obezbede neki kakav-takav normalan život, daleko od svega što ih podseća na masakr u Srbiji - otkrio je naš izvor.

Priznao da je psihopata

Podsetimo, Kosta je kobnog jutra uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri "Molotovljeva koktela", što je sve stavio u ranac i krenuo u krvavi pir. Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza. Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje VII/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Ubio je šestoro mališana i ranio još petoro.

Foto: Privatna arhiva

Kostina majka Miljana rasprodaje dragocenosti

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu "jer je psihopata".

Ne pita ni za roditelje ni za sestru

Što se Koste tiče, on je i dalje na psihijatrijskom veštačenju u psihijatrijskoj ustanovi. Majka i sestra i dalje nemaju direktan kontakt s njim i svesni su da će on najverovatnije do kraja života ostati na lečenju, pošto ne pokazuje nikakve znake kajanja i nesumnjivo je i dalje opasan po okolinu.

- On ne pita ni za roditelje niti za sestru, samo pita kad će biti pušten, pošto je svestan da nije krivično odgovoran i da neće završiti na robiji - napominje naš izvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Krle

pre 10 meseci

Zasto ne,u Amerika slobodnog zemlji imigranti su dobro dosli.Kafa se obave sve neophodne.zako'nske Forme u cemu je problem.

Zoran

pre 10 meseci

Drzava nesme da dopusti da pobegne ovaj mali monstrum i njegovi roditelji.

Samosvesna građanka

pre 10 meseci

Da li su im privremeno oduzeti pasoši i ako nisu zašto nisu? Zašto policija ne sme da izvrši javnu rekonstrukciju zločina?

Azrael

pre 10 meseci

Otac moze da ide i on,ali za najmanje 12 godina,kad odsluzi svoje. Mada,sumnjam da ce uspeti da se sakriju i u Americi,i tamo im je porodica postala poznata.

Pera

pre 10 meseci

Dva uzastopna masovna ubistva nastavak protestima baziran na toj nesreći i agresivnost šiptwra su kontinuitet istog organizatora a namera bežanja u Ameriku otkriva kontinuitet nalogodavca organizatora!

NEVIĐENE SLIKE DEČAKA UBICE IZ FRANCUSKE! Kosta K. sa svojim žrtvama uziva u obilascima znamenitost, jedan detalj POSEBNO PRIVLAČI PAŽNJU! (FOTO GALERIJA)
Društvo

NEVIĐENE SLIKE DEČAKA UBICE IZ FRANCUSKE! Kosta K. sa svojim žrtvama uziva u obilascima znamenitost, jedan detalj POSEBNO PRIVLAČI PAŽNJU! (FOTO GALERIJA)

Kosta K. je u januaru boravio na istoku Francuske u mestu Žeks, sa grupom svojih vršnjaka iz razreda, od koje je neke samo četiri meseca kasnije usmrtio. Na fotografijama se može primetiti da je grupa koja je učestovala u jezičkom kampu, bila vrlo aktivna, pa su svaku priliku koristili da obiđu lokalne znamenitosti ali i da uživaju u tamošnjim specijalitetima.

07.06.2023

13:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Nafta i gas iz Rusije nesmetano teku u EU - i to legalno! A, licemeri iz Brisela i od Srbije traže da uvede sankcije Moskvi!
Može li podlije

Nafta i gas iz Rusije nesmetano teku u EU - i to legalno! A, licemeri iz Brisela i od Srbije traže da uvede sankcije Moskvi!

Ruska nafta ulazi u EU preko Turske. I to je u potpunosti u skladu sa zakonom zahvaljujući određenim rupama u politici sankcija EU, Glavni mehanizam koji omogućava takvo snabdevanje je mogućnost uvoza u Evropsku uniju goriva koje je pomešano i preimenovano na takav način da nije klasifikovano kao proizvod ruskog porekla, piše Politiko.

16.05.2024

07:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija