• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

30.04.2024

18:26

Sabonis i Valančiunas žele duel s Srbijom!

EPA-EFE/Toms Kalnins

Košarka

Sabonis i Valančiunas žele duel s Srbijom!

Podeli vest

Domantas Sabonis i Jonas Valančiunas žele da igraju za Litvaniju na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Ovu informaciju preneo je selektor košarkaške reprezentacije ove zemlje Kazis Maksvitis.

- Imali su tešku sezonu u NBA ligi. Razgovarao sam sa obojicom, tražili su od mene i planove priprema. Naš Savez dogovara sve uslove oko osiguranja. Obećali su da će igrati -rekao je Maksvitis, prenosi Basketnews.

Sabonis i Valančijunas su poslednji put igrali za Litvaniju na Evropskom prvenstvu 2022. godine gde je Litvanija ispala u četvrtfinalu od Španije.

Sabonis je član Sakramenta, koji nije uspeo da izbori plasman u plej-of NBA lige. On  je u NBA ligi ove sezone prosečno postizao 19,4 poena i imao je 13,7 skokova i 8,2 asistencije po meču.

Foto: Tanjug/AP

Domantas Sabonis

 

Imao je najviše tripl-dabl u tekućoj sezoni, iza sebe je ostavio prekaljene NBA asove, Nikolu Jokića i Luku Dončić,

Valančiunas je košarkaš Nju Orleansa, koji je u prvom kolu plej-ofa NBA lige eliminisan od Oklahome.

Foto: tanjug/AP

Jonas Valačinius (u sredini)

 

On je ove sezone imao prosek od 12,2 poena i 8,8 skokova po utakmici. On u najajačoj ligi na svetu igra 12 godina. Pre Pelkansa nastupao je za Toronto i Memfis.

Litvanija će igrati u grupi A na kvalifikacionom turniru za plasman na OI u Portoriku protiv Meksika i Obale Slonovače. U grupi B biće Portoriko, Bahrein i Italija.

Turnir će biti odigran od drugog do sedmog jula, a plasman će izboriti samo pobednik turnira. Ta selekcija će na OI biti u grupi sa Srbijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija