• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

01.05.2024

08:02

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Podeli vest

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole, u lošem zdravstvenom stanju.

Od 23 zakazana suđenja u procecu protiv Miroslava Aleksića čak osam je odloženo uglavnom zbog nedolaska optuženog, zbog čega je sud i naložio njegovo veštačenje kojim se utvrđuje da li je on sposoban da prati suđenje.

U tom veštačenju, kako piše Blic navodi se da je Aleksić sposoban za suđenje osim u jednom slučaju i to kada prima terapiju za malignu bolest. Ipak, tim veštaka je predložio da se tada ponovo ispita njegova procesna sposobnost.

Prema nezvaničnim informacijama, tim veštaka i lekara utvrdio je tokom veštačenja Aleksića da nije bilo nikakvog oboljenja koje bi uticalo na njegovo zdravlje u stepenu koje podrazumeva i isključivanje njegove sposobnosti da prati suđenja.

Foto: Informer

Glumica Milena Radulović prva javno progovorila o Aleksićevom zlostavljanju

 

U nalazu veštaka navodi se da bolesti koje Miroslav Mika Aleksić ima jesu takve da su moguća trenutna pogoršanja posebno ako se ne kontrolišu.

- Lekari su naveli da te bolesti mogu da se uspešno kontrolišu i omoguće Aleksiću da prisustvuje glavnom pretresu - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema dostupnim podacima, tim lekara je dodao da terapija koju Miroslav Mike Aleksić prima za maligno oboljenje može uticati na njegovo zdravstveno stanje, što može uticati i na njegovu sposobnost da učestvuje u suđenju.

Veštaci predlažu da se, u slučaju primanja terapije, ponovo proceni Aleksićeva procesna sposobnost kako bi se utvrdilo da li je zdravstveno sprečen da prisustvuje suđenjima.

Podsetimo Aleksić je optužen da je silovao i seksualno uznemiravao polaznice škole glume, od kojih su neke bile maloletne.

- Od pomenutih 8 neodržanih glavnih pretresa čak 6 nije održano zbog bolesti okrivljenog, jedno suđenje nije održanozbog štrajka advokata i samo jedno zbog sprečenosti suda. Glavni pretresi se zakazuju jednom mesečno, osim u periodima godišnjih odmora. Dakle i brže od dinamike predviđene zakonom za okrivljenog koji se nalazi na slobodi - naveo je predsednik Višeg suda u Beogradu, Dragan Milošević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija