• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2024

07:04

Rezoluciju podržale samo 84 zemlje jer je Vučić sprečio njeno usvajanje! Veliko priznanje nemačkih medija

Reuters

Politika

Rezoluciju podržale samo 84 zemlje jer je Vučić sprečio njeno usvajanje! Veliko priznanje nemačkih medija

Podeli vest

U demokratiji nikada nije bilo moguće pobediti sa 84 glasa od 193, ali su Ujedinjene nacije takvim postupkom pre dva dana zauvek ukaljale svoj obraz, usvojivši sramnu rezoluciju o Srebrenici!

Skandalozna rezolucija o navodnom genocidu usvojena je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sa svega 84 glasova za, protiv iste glasalo je 19, dok je uzdržanih 68.  

Srećko Matić, novinar "Dojče Velea" govorio je o pisanjima medija u Nemačkoj povodom rezolucije o Srebrenici koja je, može se reći, doživela debakl u UN i priznao da je Vučić lično sprečio da veći broj zemalja podrži rezoluciju! 

- Mediji u Nemačkoj tematiziraju i činjenicu da je Rezoluciju podržalo, kako ih ja tumačim, samo 84 zemlje! Portal Javnog servisa kaže da je to neobično jer za usvajanje drugih dana sećanja na neke zločine je običaj da bude gotovo jednoglasno i između redova se čita da je mali broj zemalja, manji od očekivanog, podržao usvajanje ove Rezolucije! U medijima se prenosi i stav predsednika Vučića, za njih je neobično da jedan predsednik dolazi u Skupštinu UN da spreči usvajanje ovakve Rezolucije -  rekao je Matić! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija