• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.05.2024

22:46

Razgovaraću sa Dodikom! Vučić: Kada sami budemo rešavali probleme oni će biti rešeni

Tanjug

Politika

Razgovaraću sa Dodikom! Vučić: Kada sami budemo rešavali probleme oni će biti rešeni

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić njavio je tokom gostovanja u emisiji TV Prva da će se videti i sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Vučić je rekao da će se sutra videti sa Dodikom, i da on zna poziciju Srbije po pitanju Dejtonskog sporazuma.

- Mi moramo da sačuvamo mir po svaku cenu i da pričamo sa Bošnjacima. On neka priča sa njima u Sarajevu, ja nisam u stanju to sada da radim, verujem da ću za neko vreme biti u stanju. Oni su hteli da nas proglase genocidnim u najvišem svetskom telu. Naišli su kako sami kažu na "mašinu" koja se njima suprotstavila. Ono što su oni postigli ovom rezolucijom jesu ponovo otkopani rovovi, podele, dodatna mržnja, to su uspeli. Moramo zatvoriti otvorene rane, ne treba nam nikakav sukob, živećemo zajednički i za 50 i 100 godina, moramo to da znamo, takvu politiku moramo da vodimo. A valjda će neko u Sarajevu razumeti da nam je sa strane dolazilo samo zlo, još od Benjamina Kalaja. Samo zlo, podele i naši sukobi. Kada budemo sami rešavali naše probleme, onda će oni biti rešeni - kaže on.

Kaže da mu je nakon što je bio napadnut u Srebrenici bilo lakše da pruže ruku, jer se tada radilo o njemu.

- Ja nemam problem sa sujetom i nemam pravo kada je reč o meni. Imam problem sa onim što su pokušali da urade sa našim narodom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija