• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. STANKOVIĆ

07.05.2024

07:00

Đilasovci opet šire Kurtijeve laži! Među prvima naseli najmanje inteligentni - Stejt department hitno reagovao: Neodgovorno je objavljivati takve neistine

Tanjug

Politika

Đilasovci opet šire Kurtijeve laži! Među prvima naseli najmanje inteligentni - Stejt department hitno reagovao: Neodgovorno je objavljivati takve neistine

Podeli vest

Takozvani "kosovski premijer" Aljbin Kurti svesno širi lažne vesti protiv Srbije, a te iste laži, bez ikakve provere, đilasovci oduševljeno objavljuju u našoj zemlji!

Biljana Lukić i Slobodan Stupar, naime, podelili su izmišljotinu prištinskog ekstremiste da je Gabrijel Eskobar smenjen s funkcije izaslanika SAD za Zapadni Balkan jer je, navodno, uzeo mito od Beograda! Stejt department, naravno, momentalno je demantovao te informacije, nazivajući ih čistim lažima!

Prljava kampanja

Kurtijeva prljava kampanja počela je kad je portal "Frontlajner", sa sedištem u Velikoj Britaniji, koji inače radi za interese Prištine i Kurtija, objavio tekst da je Eskobar smenjen zbog navodne korupcije!?! Tu vest, za koju će se ispostaviti da je lažna i prljavi propagandni trik, brže-bolje je potvrdio Vudi Džumšiti, glavni urednik portala, ustvrdivši da je Eskobar smenjen jer je 'dobijao pare od Srbije, zbog čega je pristrasan i favorizuje interese Beograda u dijalogu s Prištinom'!?!

DEJAN VUKELIĆ
NOVINAR

Ovo je deo njihove strategije 'što gore po Srbiju, to bolje po nas', koju neumorno forsiraju već godinu dana, još od majskih tragedija. Sada su procenili da je odlazak Eskobara loš za Srbiju, dakle, dobar za njih, i naseli na lažnu vest. Naravno da su među prvima naseli najmanje inteligentni među njima.

Kao po komandi, đilasovski hejteri počeli su da objavljuju ovu informaciju kao suštu istinu, a u svemu su prednjačili Biljana Lukić i Slobodan Stupar.

"Uvek se kladi na pogrešnog konja, zato što je pametan. Najslađe su finansijske veze između Eskobarove porodice i srpskih državnih organa, mrze ga neprijatelji... ", napisala je Lukićeva na mreži Iks, dok se Stupar nadovezao:

"Portal 'Frontlajner' prenosi, pozivajući se na nekoliko izvora u Vašingtonu, da je Gabrijel Eskobar smenjen sa funkcije izaslanika za Balkan zbog sumnji da je, između ostalog, dobijao pare i od vlasti u Beogradu! (duboko me je razočarao)", napisao je Stupar.

Hladan tuš za đilasovce usledio je nakon saopštenja američkog Stejt departmenta, kojim su demantovane šiptarske laži.

"Sve karijerne diplomate u inostranstvu rotiraju se u periodu od jedne do četiri godine, što je redovna praksa. Kao diplomatski službenik Eskobar je na funkciji bio tri godine, a trebalo bi da pređe na sledeći zadatak u narednim nedeljama. Do zakazane tranzicije ostaje na dužnosti zamenika pomoćnika sekretara u kancelariji za evropska i evroazijska pitanja, kao i specijalnog izaslanika za pitanja Zapadnog Balkana. Uprkos tome što Džimšiti tvrdi suprotno, Eskobarova supruga nikad nije dobila sredstva od Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Takođe, Eskobar nema nikakve porodične veze s navodnim partnerom u teksaskoj advokatskoj firmi 'Makginis Lohridž LLP'. Neodgovorno je objavljivati takve neistine i neosnovane glasine", piše u saopštenju.

Koristi 'trolove'

Darko Obradović iz Foruma za strateške analize, komentarišući ove navode, kaže da to pokazuje kako Kurti informativnim operacijama preko "trolova" oblikuje zapadno javno mnjenje.

- Još je gore to što dežurni kritičari svega što uradi srpska vlast još jednom promovišu laži iz Prištine, kao što su svojedobno promovisali nepostojećeg tviter analitičara. Ne zaboravimo da je Eskobar pre nekoliko meseci Kurtiju obećao da će snositi posledice zbog neformiranja Zajednice srpskih opština. Ovo međunarodno spletkarenje Prištine pokazuje da baš nisu sve američke karte u njihovim rukama, dobar deo karata im je preoteo predsednik Vučić - ističe Obradović.

MARKO MATIĆ
CZOM

Kada se profesionalni kriterijumi svedu na princip 'što je babi milo', onda se mediji pretvore u puka propagandna sredstva kojima se obmanjuje i agituje umesto da se informiše javnost. Isti je slučaj i s političarima koji, opsednuti političkim protivnicima, često šire lažne vesti, umesto da se bave unapređenjem i zaštitom javnog interesa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa
Fudbal

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa

Fudbalski klub Juventus i italijanski strateg Masimilijano Alegri (56) rastali su se dan nakon osvajanja Kupa Italije, a u preostale dve utakmice do kraja sezone trener srpskom reprezentativcu Dušanu Vlahoviću i ekipi, biće Paolo Montero (52).

19.05.2024

11:22

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12