• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.05.2024

11:31

Skandal! Američka agencija pljuje po Vučiću i Orbanu zbog posete Sija, a Makrona ne smeju ni da spomenu!

Tanjug

Politika

Skandal! Američka agencija pljuje po Vučiću i Orbanu zbog posete Sija, a Makrona ne smeju ni da spomenu!

Podeli vest

Američka agencija Asošijejted pres objavila je skandalozan tekst o poseti kineskog predsednik Si Đinpinga Beogradu i Budimpešti, ali zato o francuskom predsedniku Emanuelu Makronu ne sme da pisne!

I dok su lidere Srbije i Mađarske, Aleksandra Vučića i Viktora orbana nazvali "autokratama koji razvijaju crveni tepih za Sija", francuskog predsednika Emanuela Makrona nisu ni spomenuli.

Da sve bude još gore, slike koje su objavili su upravo iz Pariza, gde je Makron razvio crveni tepih za Sija.

"Autokratski lideri Mađarske i Srbije će postaviti crveni tepih za kineskog predsednika Sija tokom turneje po Evropi", navodi se u naslovu izveštaja američke agencije AP.

- Kineski lider Si Đinping provešće najveći deo svoje petodnevne turneje po Evropi ove nedelje u dve male zemlje na istočnoj polovini kontinenta, regionu koji je Peking koristio kao uporište za svoje sve veće ekonomske ambicije u Evropa. Nakon zaustavljanja u Parizu u ponedeljak kako bi započeo svoje prvo evropsko putovanje u poslednjih pet godina, Si će zatim otputovati u Mađarsku i Srbiju, dve nacije sa autokratskim liderima za koje se smatra da su prijateljski nastrojene prema Kini i bliske ruskom predsedniku Vladimiru Putinu - navodi AP.

Međutim, iako je Si prvo otišao u Pariz, gde je dočekan uz sve državničke počasti, AP o tome ne piše ni slovo.

Foto: printscreen

 

Sramota je još veća, budući da je fotografija koju su objavili uz tekst nastala upravo u Francuskoj, gde je kineskog predsednika ugostio Emanuel Makron, i to na crvenom tepihu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12