• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

04.05.2024

07:47

Kurti zabranio Petkoviću da za Vaskrs poseti KiM, Vujičić jasna: Još jedna u nizu ispisana stranica Kurtijevog terorisanja svega srpskog!

Privatna arhiva

Politika

Kurti zabranio Petkoviću da za Vaskrs poseti KiM, Vujičić jasna: Još jedna u nizu ispisana stranica Kurtijevog terorisanja svega srpskog!

Podeli vest

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću privremene prištinske institucije zabranile su ulazak u južnu srpsku pokrajinu, čime je Priština nastavila svoju praksu - da svakodnevno krši prava Srba na Kosmetu i sprovodi jednostrane eskalatorne i nasilne poteze!

Naime, vlast u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem zabranila je direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da za najveći pravoslavni praznik Vaskrs bude sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji! 

Upitana da prokomentariše teror koji sprovodi Aljbin Kurti nad srpskim življem, kao i novonastalu situaciju, predsednica Odbora za KiM i narodna poslanica, Danijela Vujičić, podsetila je da bi planirana poseta direktora Kancelarije za KiM bila isključivo verskog karaktera i obuhvatala posete manastirima, svetinjama SPC-a, u duhu najvećeg praznika u Srba, bez ikakvih političkih intencija.

- Vlasti u Prištini su bez ikakvog obrazloženja njegovu posetu su zabranile. Dok Kurti nastavlja da krši sporazume koji bi omogućili normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i dok godinu dana bez ikakvog objašnjenja zabranjuje dolazak direktora Kancelarije za KiM na Kosovo i Metohiju, međunarodna zajednica ga nagrađuje članstvom u Savet Evrope - rekla je Vujičić i dodala: 

Foto: Informer

 

- Umesto rampe za Kurtija i tzv. Kosovo, kao kaznu za sva nepočinstva prema Srbima i njihovim političkim predstavnicima, svet ćuti pred rampom koja znači stop slobodi kretanja, naročito i u okolnostima pred veliki hrišćanski praznik koji simbolizuje mir, slobodu i zajedništvo. Ovo je još jedna u nizu ispisana stranica Kurtijevog terorisanja svega srpskog -  poručila je Danijela Vujičić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija