• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2024

18:11

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

Pedja Milosavljević

Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

Podeli vest

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

- Prestupi za koje se pravi da ne vidi, uprkos njenih 300 poseta regionu, ne uključuju samo formalne obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma i Ohridskih pregovora, već, što je još važnije, osnovna ljudska, politička i ekonomska prava Srba na tzv. Kosovu - napisao je Đurić na platformi X.

Prema njegovim rečima, Bakojani sada navodi da ni od jednog kandidata za članstvo u Savetu Evrope nikada nije traženo da ispuni toliko kriterijuma kao od Kurtijevog režima.

- Zaista bih voleo da znam, ako je moguće, koji su tačno ti kriterijumi na osnovu kojih ona sada podržava članstvo Kurtijeve etnonacionalističke vlade u Savetu Evrope - istakao je Đurić.

Foto: Informer

Marko Đurić

On se upitao da li je to 11-mesečna potpuna zabrana ulaska srpske robe na tzv. Kosovo ili je to nezakonita zabrana korišćenja srpskog dinara, što dovodi do toga da bolnice u sredinama sa srpskom većinom nemaju lekove i sanitet, a doktori, medicinske sestre i majke ne primaju plate, novac za negu dece ili penzije?

- Da li su ti kriterijumi možda vansudska hapšenja (koju su više puta javno pominjali visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj i drugi zvaničnici EU i SAD), ili je to brutalno ugnjetavanje kojem su kosovski Srbi svakodnevno izloženi? - upitao se Đurić.

On je istakao da je podrška članstvu Kurtijeve vlade sramna mrlja koja se ne može opravdati.

- Ona za koju sam duboko uveren da nije u interesu ni grčkog ni srpskog naroda - naglasio je Đurić.

Foto: printscreen

Dora Bakojani

Bakojani je u autorskom tekstu za European Western Balkans navela da nijednom kandidatu za članstvo u Savetu Evrope nije traženo više reformi nego tzv. Kosovu pre rasprave o članstvu u toj organizaciji.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija