• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2024

14:41

Selaković uručio Boračku spomenicu roditeljima palog borca na Košarama Naseru Vučelju

Informer

Politika

Selaković uručio Boračku spomenicu roditeljima palog borca na Košarama Naseru Vučelju

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković uručio je Boračku spomenicu roditeljima poginulog borca u Bici na Košarama Naseru Vučelju.

Selaković je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da poseti porodicu Vučelj  u Novom Pazaru, koja je prema njegovim rečima, pre tačno 25. godina 19. aprila u odbrani otadžbine, dala najveći doprinos dajući svoga sina Nasera Vučelja, koji je junački stradao braneći Srbiju u Bici na Košarama.

„Ovde sam danas bio u prilici da se sretnem sa njegovim ocem, sa njegovom majkom, sa njegovim bratom, sa mojim dragim prijateljem Mirsadom Đerlekom koji je srodnik ove čestite porodice, da ih posetim i da im uručim Boračku spomenicu u ime  Republike Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Svaka porodica palog borca, koja živi u Srbiji zaslužuje poštovanje i brigu našeg društva. Svaki pali borac koji je svojom žrtvom pokazao i svoju ljubav prema Otadžbini, zaslužuje da ga pamtimo i nikada ne zaboravljamo. Ovo danas je za ovu porodicu bio možda jedan mali simboličan gest, ali važan gest, jer ovim pokazujemo da i posle 25 godina niko nije zaboravljen i da ništa nije zaboravljeno, da ćemo večito čuvati uspomenu na naše heroje, a među imenima heroja zlatnim slovima upisano je ime Nasera Vučelja“, rekao je ministar.

Ministar Selaković je pored uručenja Boračke spomenice povodom 25. godišnjice od smrti Naseru Vučelju,  položio venac na njegov grob. Naser je jedan od 108 heroja koji su na Košarama dali svoj život za Otadžbinu i povodom  godišnjice od pogibije, jedna ulica u Novom Pazaru ponela je  njegovo ime.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija