• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2024

13:14

Sramota! Đilasovci u žestokoj kampanji predstavljaju Srbe kao genocidan narod! (VIDEO)

shutterstock/Informer

Politika

Sramota! Đilasovci u žestokoj kampanji predstavljaju Srbe kao genocidan narod! (VIDEO)

Podeli vest

Đilasovci u žestokoj kampanji predstavljaju Srbe kao genocidan narod.

Kao i neke zemlje NATO-a, i deo srpske opozicije bi da Srbe optuži za genocid.

Domaći opozicioni političari okupljeni oko Dragana Đilasa na sve načine u žestokoj antisrpskoj kampanji pokušavaju da svoj narod predstave kao genocidan.

- Znamo za zločin. Jedni izvori kažu 4.000, drug kažu 8.000 ljudi. Osim za te jadne ljude ti brojevi su strašni. Ja nisam pravnik. Ali Međunarodni sud pravde, kao što piše u toj deklaraciji, doneo je presudu o tome i mi više o tome nemamo potrebe da pričamo - reči su Dragana Đilasa.

 

 

Isti je stav i Radomira Lazovića.

- Naša Skupština se izjasnila o tome 2010. godine. Ja bih očekivao da to znate, nemamo mi šta da se izjašnjavamo o genocidu.

- Vi se frljate nečim što je toliko teška i ozbilja stvar kao što je genocid, a niste u stanju da se suočite sa njim, i da prepoznate da genocid nije pitanje broja, da li je žrtava bilo 100 ili 100.000, nego je pitanje namere - tvrdi Marinika Tepić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12