• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2024

15:49

Završene konsultacije u parlamentu o potpredsednicima i radnim telima!

printscreen

Politika

Završene konsultacije u parlamentu o potpredsednicima i radnim telima!

Podeli vest

U Skupštini Srbije danas su održane konsultacije poslaničkih grupa o izboru potpredsednika parlamenta, članova radnih tela, stalnim delegacijama u međunarodnim institucijama, a predsedavajući Stojan Radenović rekao je da nije definitivno odlučeno koliko će potpredsednika biti.

Radenović, koji je pozvao poslaničke grupe na konsultacije, rekao je za Tanjug da nije definitivno odlučeno koliko će potpredsednika biti zato što predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" i drugi deo opozicije uopšte nisu prisustvovali. 

- Sad smo razgovarali uopšteno, bilo je reći o potpredsednicima Skupštine i to smo na neki način zaokružili. Onda što je mnogo važno o odborima, jer svaki odbor ima neki segment, na primer spoljna politika, unutrašnja politika, nauka itd. To je definitivno zaključeno, ali će još sutra malo da se utanači - napomenuo je Radenović. 

Radenović je dodao da očekuje da će se opozicija obratiti putem medija i reći nešto o konsultacijama na kojima se nisu pojavili, jer oni, kako je rekao komuniciraju preko medija, a ne preko zvanične skupštinske administracije.

- Čim je predsednik popustio sa izborima, onda oni traže neki novi predlog, razmišljaju ko će biti ministar itd. Tako da ne komuniciraju direktno, bar koliko ja znam, sa administracijom Skupštine - naveo je Radenović.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 

Konsultacijama su prisustvovali predstavnici liste "Srbija ne sme da stane", koalicije oko SPS, predstavnici SVM, Stranke pravde i pomirenja.

Prisutni su bili i poslanik Branko Lukić iz poslaničke grupe "Mi glas iz naroda Dr Branimir Nestorović" kao i poslanik iz druge grupe - "Mi glas iz naroda" Branko Pavlović, dok se poslanici sa liste "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA nisu se odazvali. 

Radenović je ranije zakazao, za ponedeljak, 18. mart, sednicu na kojoj treba da se izabere predsednik parlamenta, kao i potpredsednici Narodne skupštine, a na dnevnom redu je i imenovanje generalnog sekretara i izbor radnih tela.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12