• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.03.2024

10:21

Ana Brnabić kandidat za predsednika Skupštine, a Aleksandar Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda! Evo koje odluke je donelo predstavništvo SNS-a! (VIDEO)

Informer

Politika

Ana Brnabić kandidat za predsednika Skupštine, a Aleksandar Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda! Evo koje odluke je donelo predstavništvo SNS-a! (VIDEO)

Podeli vest

Posle sednice Predsedništva SNS-a saopšteno je da će Ana Brnabić, sadašnja premijerka biti kandidat za predsednicu Skupštine Srbije, a Aleksandar Šapić, kandidat za gradonačelnika Beograda. Šta je bilo presudno za ovakve odluke, ali i ko bi mogao biti mandar, a ko ministri, objasnili su gosti "Info jutra" ministar bez portfelja Đorđe Milićević i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić.

Prema rečima predsednika države Aleksandra Vučića, na ime mandatara čekaćemo još desetak dana. Ipak, najavljeno je da će biti 40 do 50 novih članova Vlade.

Potpredsednica GO SNS Nevena Đurić rekla je da d je odmah nakon sednice održana konferencija za medije.

Foto: Zoran Sinko

Nevena Đurić

-Najviše je odjeknula vest da Ana Brnabić bude kandidat za predsednika Skupštine, a Šapić kandidat za gradonačelnika  Beograda. Mnogi projekti na koje smo decenijama čekali sada su tek krenuli da se realizuju. Za to je trebalo i truda i rada i energije, ali pre svega volje. Iza njih stoje ozbiljni rezultati, ali oni tek predstoje s obzirom na Ekspo 2027. Kada govorimo o Ani, ona je vrlo ozbiljna i odgovorna osoba. Jednako ozbiljno i odgovorno pristupa svakom problemu i ono što smo mogli da čujemo od predsednika, govori nam da smo kao partija napravili dobru odluku- rekla je Nevena Đurić.

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević rekao je da ne želi da komentariše odluke većinskog partnera.

Foto: Zoran Sinko

Đorđe Milićević

-To je stvar odluke liste koja je dobila najveće poverenje glasača. Što se tiče Ane Brnabić, radi se o hrabrom borcu za nacionalne interese, ko jako dobro zna da prepozna projekte koji daju veliki doprinos ekonomskoj stabilnosti Srbije. Mi želimo da damo doprinost političkoj stabilnosti u Beogradu. Veoma je važno da Beograd ide putem prosperiteta, napretka i razvoja. SPS je zadovoljna svim onim što smo zajedno učinili poslednjih 12 godina. Ja verujem u partnerstvo Aleksandra Vučića i Ivice Dačića i u interesu nam je da se ta saradnja i nastavi. Pred Srbijom su veliki pritisci. Trenutak je da se svi izdignemo iz onog stranačkog i da shvatimo koji su nam stvarni interesi. Srbija je uvek bila jaka onoliko koliko je jedinstvena. Ona je svoju snagu crpela iz svog jedinstva- rekao je Đorđe Milićević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Razrešeno pitanje ocenjivanja nastavnika! Slavica Đukić Dejanović: Roditelji neće direktno ocenjivati nastavnike, oni nisu kompetentni! (VIDEO)
Live TV

Razrešeno pitanje ocenjivanja nastavnika! Slavica Đukić Dejanović: Roditelji neće direktno ocenjivati nastavnike, oni nisu kompetentni! (VIDEO)

Povodom više pravilnika koje je Ministarstvo prosvete donelo posle donošenja zakona vezanih za osnovno i srednje obrazovanje da nema odredbi kojom roditelji ocenjuju nastavnike, već nastavnici ocenjuju nastavnika za koga roditelji izraze sumnju da ne radi svoj posao najkvalitetnije, reakcije auditorijuma se i dalje ne stišavaju. O aktuelnim projektima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u "Info jutru" govorila je ministarka prosvete, gospodja Slavica Djukić-Dejanović.

07.03.2024

09:27

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza Putinove smene Šojgua? Pomoć koju dobija Ukrajina sa Zapada neće ostati nenaplaćena!
Live TV

Šta se krije iza Putinove smene Šojgua? Pomoć koju dobija Ukrajina sa Zapada neće ostati nenaplaćena!

Jedan od najsmrtonosnijih napada na Belgorod dogodio se juče. Rat između Rusije i Ukrajine ušao je u 810. dan. O toku rata u Ukrajini, ali i o drugim važnim svetskim temama govorili su, u emisiji "Rat uživo" Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost i istoričar Aleksandar Gajić. Uživo u program uključio se i ratni reporter Danijel Simić koji je komentarisao vezu između Šojgua, Putina i Prigožina.

13.05.2024

19:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Darko Šarić: "Ovo je da čovek poludi, sramota šta tužilac radi!" Stigli novi dokazi o skaj aplikaciji, burno na suđenju!
Hronika

Darko Šarić: "Ovo je da čovek poludi, sramota šta tužilac radi!" Stigli novi dokazi o skaj aplikaciji, burno na suđenju!

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva svedoka saradnika u drugom postupku Nebojše Joksovića, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, pošto su branioci braće Darka i Duška Šarića sudskom veću dostavili presudu Evropskog suda pravde vezano za korišćenje informacija prikupljenih putem Skaj aplikacije kao dokaza pred nacionalnim sudovima.

13.05.2024

16:49

Sport

Planeta

Zabava

56.Majska izložba Ulupuds-a
Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Мајска изложба под слоганом „Генеза“ представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

15:46

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"
Kultura

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"

56. Мајска изложба под слоганом Генеза представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

10:31

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00