• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2024

11:12

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ - “Francuski petlić” i špijunčina Miloš Jovanović u Skupštini

Zoran Sinko

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ - “Francuski petlić” i špijunčina Miloš Jovanović u Skupštini

Podeli vest

Komentarišući izbore u Beogradu Miloš Jovanović u potpunosti ignoriše činjenicu da je reč o redovnim izborima i da pomeranje roka izbora za septembar krši Ustav i omogućava da se nekima protivzakonito i na silu mora da produžava mandat.

Krešti bestidno uspaljeni „galski petlić“: „ODIHR za ODIHR…..ja bolje znam nego ODIHR šta se ovde događa“. Ma nemojte reći! A zašto je Miloš Jovanović, zajedno sa suprugom, iz senke vodio NVO UG Topolska, koju finansiraju Soroš i Rokfeler fondacije, najveći lobisti za nezavisno KiM? I zašto Milošu Jovanoviću, „velikom verniku“, njegovoj stranci i POKS-u smeta crkva na Limanu?

“Francuska veza” Miloša Jovanovića ogleda se u njegovoj dubokoj povezanosti sa rezervnom državom. U pokerskom “blefiranju” on studentima pre podne predaje “Uvod u pravo evropskih integracija”, a čim izađe sa fakulteta na sav glasi dreči da je protiv ulaska Srbije u EU. U jednom intervjuu Miloš Jovanović kaže: „S jedne strane se od nas, a to sad i ptice na grani znaju, traži da priznamo secesiju naše južne pokrajinem, a za mene je to prosto neprihvatljivo. A s druge strane znamo da se EU neće širiti u dogledno vreme“. Neprihvatljivo? Pa što se onda Miloš Jovanović uhvatio u koaliciju sa Marinikom Tepić koja je još pre dve godine potpisala u Beču Deklaraciju sa Kurtijem u kojoj se traži hitan prijem takozvanog Kosova u EU? 

Vrhunac političke ljigovosti i bezobrazluka „galskog petlića“ je njegova nedavna izjava: „Dok se one sile koje su podržale secesiju Kosova ne prizovu pravdi i pravu, jedino je rešenje da se proglasi okupacija južne pokrajine“. Proglasiti okupaciju Kosova? Vi to Miloše prizivate rat? Da NATO opet bombarduje Srbiju, pustoši i ubija? Da NATO vrati Srbiju decenije unazad, raskomada je i od nje napravi „beogradski pašaluk“? Da li vam je to cilj Miloše? Ili vam je to savetovao neko mnogo pametniji, za koga ste politički otirač? A u tom eventualnom ratu vi bi Miloše bili negde daleko i pili „frenč press“ u nekom kafiću podno Ajfelove kule.

Očigledno je da Miloš Jovanović nikada nije radio za interese Srbije. Ne radi ni danas. Njegova otrcana i isprazna patriotska retorika izgleda treba da prikrije njegov angažman za interese neke zapadne obaveštajne agencije. Njegov strasni „francuski poljbac“ sa onima koji priznaju lažni genocid i još lažniju državu Kosovo o tome najbolje svedoči. Miloše Jovanoviću, ti si neki veliki špijun!

Miloše Jovanoviću – pogledajte paljenje manastira Bogorodica Ljeviška u Prizrenu za vreme pogroma 2004. godine. To je prvi manastir u kome se u Srbiji predstavljaju svetiteljke, sa šarenim fasadama koje plene lepotom. Manastir je rekonstruisao u XIV veku kralj Milutin, dodajući joj sadašnju strukturu sa pet kupola. I pažljivo posmatrajte Miloše Jovanoviću kako se gume i burad sa naftom unose u unutrašnjost Bogorodice Ljeviške. Kako pakleni plamenovi uništavaju srpsku srednjevekovnu svetinju. Gledajte kako gore crkvene bogoslavljeničke freske, kako puca mermer i savijaju se u grčevima gvozdeni klinovi ugrađeni u manastir. Gledajte Miloše kako napolju masa Albanaca urla od zadovoljstva, likuje i peva, dok albanska deca podvriskuju i smeju se. Gledajte kako plamenovi vatre ližu zidove svetinje i dok vazduh varniči slušajte kako se prolamaju gromoglasni smeh i uzvici “Živela Amerika! Živela Nemačka!”. Srpska crkva gori! Srpska pravoslavna svetinja nestaje u plamenu! I zaćutite Miloše, ne izgovarajte ni slova lažni patrioto. Budite sramotno nemi kao što ste bili i 2004. godine.

P.S. Aleksandar Vučić: “Srbija je nezavisna i suverena zemlja, slobodu volimo više od svega, Kosovo i Metohiju volimo više od svega. I nećemo vam nikada dati da nam slobodu uzmete”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija