• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2024

11:11

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ: Miloš Jovanović – kočoperni “francuski petlić” i lažni patriota

Zoran Sinko

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTIN MATANOVIĆ: Miloš Jovanović – kočoperni “francuski petlić” i lažni patriota

Podeli vest

Strateški interesi zapadnih centara moći su ugroženi nepovoljnim razvojem situacije na ratištima u Ukrajini i zato pokušavaju da snažno stegnu politički obruč oko Srbije. Cilj je da Srbija prizna tzv. državu Kosovo, uvode sankcije Rusiji i politički se distancira od Republike Srpske. Nema šanse da Vučić i Srbija ispune ove zahteve Zapada i to uzrokuje sve veći bes prozapadnih antisrba u Srbiji i njihovih inostranih gazda.

Kosovo i Metohija su za Srbe duhovna i državna kolevka Srbije. Otuda tolika iznenadna briga i aktivnost prozapadne opozicije i lažnih patriota za KiM, sa osnovnim ciljem da se napravi nepoverenje između našeg naroda na KiM i ljudi koji vode Srbije. 

Odvratno je kada o tome slušate „NATO generala“ Hrvata Ponoša, prijatelja ustaškog generala Damira Krstičevića, čiji su vojnici ubijali i klali srpski narod, uključujući i izbeglice, i bezdušno palili srpska sela i gradove. Međutim, posebno je bljutavo kada o tome slušate kočopernog „francuskog petlića“ i lažnog patriotu Miloša Jovanovića, koji na taktove „Marseljeze“ skače i iz dubokog sna.

Miloš Jovanović je ćutao za vreme pogroma na KiM 2004. i bio miran kao bubica 2008. kada je Kosovo proglasilo nezavisnost. Svakom srpskom roduljubu jasan je njegov „patriotizam“. Pitanje je samo da li je Miloš Jovanović, kao savetnik ministra Slobodana Samardžića, zaduženog za KiM, od juna 2007. do avgusta 2008. namerno savetovao svog pretpostavljenog u skladu sa interesima zapadnih sila? Da li je on već tada sprovodio agendu Zapada? 

Doktorska disertacija Miloša Jovanovića ima naziv: „Opravdanost i opravdavanje upotrebe sile u poslehladnoratovskom periodu. Studija slučaja: Vojna intervencija NATO protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine“. Za njega je NATO bombardovanje i ubijanje vojnika, policijaca, nedužnih civila i dece, kao i zversko uništavanje  infrastrukture, industrijskih postrojenja, škola, bolnica i kulturnih spomenika u Srbiji - intervencija! Nešto kao kao naprimer zubarska intervencija. Lažni patrioto, za srpski narod to je bila i zauvek će biti NATO agresija!  A izgleda da za Miloša Jovanovića postoje čak i opravdanost i opravdanje zločinačke upotrebe sile i za NATO agresiju 1999. godine. 

O akademskoj kulturi “galskog petlića” Miloša Jovanovića  jasno svedoči komentar upućen jednoj novinarki krajem 2022. kada je rekao: "Niko vas ne pita za koliko novca biste vi spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje”. Zato i njega nikada ne treba pitati “za koliko novca bi Miloše Jovanoviću izdao Srbiju ”, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje.

Miloš Jovanović, Francuz u srcu i pasošu, lažni patriota, spreman je da posle izbora uđe u vlast sa Đilasom, Ponošom i Marinikom. Sa svima onima za koje je Srebrenica genocid počinjen od srpskog naroda, sa onima koji su za priznavanje takozvane države  Kosovo i za uvođenje sankcija Rusiji. U intervjuu oktobra 2022. Jovanović kaže: „U ratu Zapada protiv Rusije, koji je isprovociran od strane Zapada, ne treba da se svrstavamo uz Zapad“. A sada se svrstava uz Mariniku koja kaže „svedoci smo strašne agresije Rusije protiv Ukrajine“. Njegova poslanička grupa, u stalnoj delegaciji parlamentarne skupštine Saveta Evrope, nikada nije diskutovala kada je na dnevnom redu bilo pitanje KiM. Ćutali su jer im je tako naređeno. Ovaj uspaljeni politički kikirez glasan je samo kada treba da napadne državu Srbiju, posebno na Šolakovim medijima.

Očigledno da Miloš Jovanović nema svoju politiku – on ima samo svog gazdu! 

P.S. Aleksandar Vučić: “Srbija je nezavisna i suverena zemlja, slobodu volimo više od svega, Kosovo i Metohiju volimo više od svega. I nećemo vam nikada dati da nam slobodu uzmete”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05