• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

20.05.2024

10:13

Mladenačke koverte sve deblje! Evo koliko se sada nosi na svadbu

Shutterstock

Društvo

Mladenačke koverte sve deblje! Evo koliko se sada nosi na svadbu

Podeli vest

Dobijanje pozivnice kod mnogih osim sreće i uzbuđenja, izaziva i zabrinutost jer pitanje "kako ćemo sve to finansijski pokriti?" postavlja se sve češće. Budući da cene polako skaču, samim tim i suma koja će se pronaći u koverti mora biti bar "malo" veća.

Dosad su neki donosili po 50 evra, pa par donese dakle 100 evra, sada se i to polako menja. Usled poskupljenja svadbi i rasta svih cena, i gosti su u dilemi - mora se podići ta magična brojka.

S obzirom na to da je ranije 50 evra bilo sasvim dovoljno po osobi, kako se životni standard promenio, tako se i cena poklona povećala, pa sada parovi umesto 100 evra daju i po 150 u koverti.

Na osnovu društvenih mreža, tema "poklon u koverti" je sve češća, što samo dokazuje da se većina suočava sa istim problemima, a neretko se može čuti da mnogi odustaju od odlaska na svadbu, jer je u startu potrebno previše novca.

Kako je ranije po jednoj osobi bilo potrebno 50 evra, sada se smatra da ako je u pitanju bliska osoba ispod 100 evra nije prihvatljivo. Takođe, ako se na sve to doda kupovina haljine/odela, pa takođe još neke "sitnice", pripreme za odlazak na slavlje mogu trajati danima, dok se trošak iz džepa samo povećava.

Kada smo već kod poklona, na dečije rođendane uglavnom su se nosile igračke, kao i po neka odevna stvar, ali trend "davanja novca" došao je i ovde.

Roditelji, uglavnom daju bar po .1000 dinara mališanima, jer je kako se navodi na mrežama, bolje da oni kupe ono što žele, nego da im se nameće, kao i da je lakše, jer se ne troši vreme na traženje poklona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija