• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.05.2024

16:21

Osmaci spremni za prijemni: Za upis učenika u srednju školu planirana 72.522 mesta

Informer

Društvo

Osmaci spremni za prijemni: Za upis učenika u srednju školu planirana 72.522 mesta

Podeli vest

Za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2024/2025. godinu planirano je 72.522 mesta.

Sezona prijemnih ispita za osmake otpočela je prijemnim ispitom za upis u specijalizovana odeljenja srednjih škola trajaće do 19. maja, a iz Ministarstva prosvete danas su naveli da u ovim školama ima 4.928 slobodnih mesta, kao i da se prijavilo 7.200 kandidata.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, prijemni ispiti se organizuju radi provere posebnih sklonosti koje su potrebne za upis u umetničke, baletske, muzičke škole, specijalizovana odeljenja gimnazija i specijalizovane gimnazije (Filološka, Sportska i Matematička).

Đaci koji žele da se upišu u baletsku i muzičku školu polagaće ispit 17, 18. i 19. maja od 10 časova.

Učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, fiziku, kao i đaci sa posebnim sposobnostima za geografiju i istoriju ispit je zakazan za 18. maj.

Foto: Informer

 

Za upis u bilingvalna odeljenja prijemni će se održati 18. i 19. maja.

Oni koji žele da upišu Matematičku gimnaziju i specijalizovana matematička odeljenja rešavaće zadatke 19. maja od 10 do 12 časova, javlja Tanjug.

Preliminarni rezultati prijemnog ispita (detaljna obaveštenja u srednjim školama koje sprovode prijemni ispit) biće od 13 do 21. maja.

Konačni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni od 14. do 22. maja.

Iz Ministarstva prosvete ističu da pripeme za završni ispit, koji učenici polažu na kraju školske godine, teku po planu.

Naveli su da je održan probni završni ispit, kao i da su učenici imali priliku da se upoznaju sa procedurama i provere svoje znanje pred održavanje završnog ispita koji je planiran za 17, 18. i 19. jun.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31