• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.05.2024

09:40

Studentski grad dobija novu zgradu: Biće mesta za još skoro  3.000 novih stanara! Evo šta se još gradi

Studentski centar

Društvo

Studentski grad dobija novu zgradu: Biće mesta za još skoro 3.000 novih stanara! Evo šta se još gradi

Podeli vest

Studentski grad na Novom Beogradu biće proširen za još jedan objekat, a biće rekonstruisani i postojeći blokovi. To znači da će biti još ukupno 2.800 novih mesta, i to u novom objektu smestiće se oko 1.000 studenata, dok će se dogradnjom proširiti kapaciteti za oko 1.800 akademaca.

Beogradski Sekretarijat za urbanizam objavio je rani javni uvid u elaborat Plana detaljne regulacije bloka 4 i dela bloka 34 na Novom Beogradu. Planom je obuhvaćena površina od 23,3 hektara, kao i da je planirana izgradnja novog stambenog objekta u centralnom delu bloka 4, odnosno Studentskog grada, ali i rekonstrukcija i dogradnja postojećeg vrtića.

Planom je obuhvaćen deo teritorije opštine Novi Beograd – Blok 4 i deo Bloka 34 do Studentske ulice, površine oko 23,3 hektara.

Planirano je da novi studentski dom za 1.000 studenata bude bruto građevinske površine od 24.500 kvadrata.

Foto: Insajder

 

Kada je reč o predškolskoj ustanovi, navodi se da je potrebno obezbediti kapacitete za 374 dece, pa da je „postojeći objekat predškolske ustanove moguće rekonstruisati i dograditi ili srušiti i izgraditi novi prema pravilima uređenja i izgradnje koja će biti definisana u okviru Nacrta Plana“. U elaboratu se navodi i da se na obuhvaćenom prostoru nalazi i parcela nešto veća od 12.000 kvadrata planirana za izgradnju osnovne škole.

Rani javni uvid trajaće do 27. maja, a zainteresovani mogu u tom periodu da iznesu svoja mišljenja na planirana rešenja u pisanoj formi i dostave ih Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Beograd.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31