• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.11.2023

16:39

Zabeleće se Beograd i ovi delovi Srbije! Hitno upozorenje RHMZ: Stižu nam velike količine snega

Informer

Društvo

Zabeleće se Beograd i ovi delovi Srbije! Hitno upozorenje RHMZ: Stižu nam velike količine snega

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnovije upozorenje za područje Srbije na veliku količinu padavina u petak i subotu.

- U petak posle podne i uveče očekuje se velika količina padavina u oblasti od zapadne i jugozapadne Srbije, preko Šumadije i Pomoravlјa do istoka zemlјe. U toku noći ka suboti, kao i u subotu ujutro padavinska zona će jačati i širiće se dalјe ka jugu i jugoistoku Srbije uz prosečnu količinu padavina od 20 do 50 mm za 24 sata, lokalno i više - upzorava RHMZ.

U toku noći petak na subotu u planinskim predelima kiša će preći u vlažan sneg uz pojačanje inteziteta, upozorio je takođe RHMZ.

U subotu se na planinama očekuje sneg, a sa padom temperature kiša će preći u vlažan sneg i u nižim predelima. Iz RHMZ-a su najavili da će snežne padavine biti najintenzivnije na jugozapadu, jugu i istoku Srbije.

U tim delovima se u nižim i brdskim predelima očekuje relativno brzo formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm, na planinama lokalno i više od 30 cm!

Foto: printscreen rhmz

 

Sneg u Beogradu

Prvi sneg u Beogradu se očekuje za vikend, i to u nedelju, najavio je meteorolog RHMZ-a Slobodan Sovilj. Biće u formi kratkotrajne susnežice i snega, a pašće u Beogradu i Vojvodini.

Prva prilika za kratkotrajni sneg će biti u nedelju. 26. novembar, međutim to je mala količina padavina i tu neće doći do zadržavanja snega u Vojvodini i Beogradu. Biće uslova za provejavanje ili kratkotrajan sneg uz promenljivu oblačnost, ali uz minimalnu šansu da dođe do zadržavanja. Može po travnatim površinama ili u najvišim delovima grada u regionu, Avale i Kosmaja - rekao je on za "Blic".

RHMZ prognozira da će u petak temperatura pasti na 10 stepeni, a kako dolaze subota i nedelja, biće sve niže! Maksimalna dnevna temperatura u subotu će biti 4 stepena, dok će u nedelju biti 3.

Poslednji dan u nedelji se očekuje i minimalna temperatura od 0, a u subotu svega 3 stepena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12