• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

24.12.2022

15:06

MINISTARKA GRUJIČIĆ O SMRTI PACIJENTKINJE POSLE OPERACIJE SMANJENJA GRUDI: Inspekcija Ministarstva nije mogla da uđe u kliniku!

Tanjug

Društvo

MINISTARKA GRUJIČIĆ O SMRTI PACIJENTKINJE POSLE OPERACIJE SMANJENJA GRUDI: Inspekcija Ministarstva nije mogla da uđe u kliniku!

Podeli vest

Povodom smrti Branke Vasović (49), koja je preminula 16. decembra posle operacije smanjivanja grudi u ordinaciji za plastičnu i estetsku hirurgiju "Dušanović" u centru Beograda, ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić kaže da je Ministarstvo zdravlja poslalo odmah juče, kada se saznalo za događaj, inspekciju na adresu ordinacije u Ulici admirala Geprata.

- Poslali smo odmah juče inspekciju na tu adresu, u tu ordinaciju, ali je bila zatvorena. Naša zdravstvena inspekcija će otići i danas, još nemam informaciju da li su već bili, da li je otvorena ordinacija. U svakom slučaju oni će otići, pogledati svu dokumentaciju za lečenje te žene, razgovarati tamo sa lekarima i sestrama. Onda ćemo sačekati izveštaj obdukcije, koja je urađena, ali će rezultati biti saopšteni naknadno - kaže Grujičićeva.

Dodaje da će verovatno biti sproveden i vanredni spoljašnji stručni nadzor.

- Uvek sam za to iz jednostavnog razloga što onda pozivate ljude koji se bave tom vrstom patologije, koji nisu lečili pacijentkinju, koji iz jednog potpuno objektivnog ugla sagledaju čitavu situaciju. I onda zajedno s nalazom s obdukcije kažu da li je to moglo da se desi i u nekoj drugoj ordinaciji, da li su joj u ovoj ordinaciji ukazali pomoć koja je bila potrebna, da li su imali uslove za to. Ako nisu imali uslove za to, zašto nisu imali - navodi Grujičićeva i dodaje da, kada su, takve stvari u pitanju ne treba davati preliminarne izjave o uzroku smrti nego tek onda kad se tačno zna šta se desilo.

Foto: Printscreen, Informer

Preminula pacijentkinja Branka Vasović

Podsetimo, Branka Vasović operisana je 16. decembra u ordinaciji "Dušanović", a zbog zahvata smanjenja grudi došla je iz Nemačke u Beograd. Operacija je, prema rečima njenog brata Nikole Vasovića, trajala šest sati, a Brankinoj ćerki je rečeno da je sve proteklo u redu. Međutim, nešto pre 21 sata istog dana, Branka je ustala i otišla do kupatila, gde se srušila i ostala bez svesti. Hitna pomoć ju je, kako tvrdi brat Nikola, tek posle jednog sata odvezla u Urgentni centar. Tu je pokušan nastavak reanimacije, koju je izvela ekipa hitne, ali bezuspešno. Smrt je proglašena u 22:20 u Urgentnom.

Policija je obavila uviđaj, a Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo obdukciju sa toksikologijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predragm

pre 1 godinu

Jos jedna Vucuceva namestaljka. Kao ne moze da se udje u ordinaciju a kada udju dokazi su vec sklonjeni a svedoci mogu da se dogovore. Obzirom da doktor nije uhapsen saznacemo ko je sve od Vucicevih clanova sns kod njega operisan.

Dule

pre 1 godinu

Ко још при здравој памети смањује груди?

Negoslav

pre 1 godinu

Da li će ikad neki "doktor" da odgovara. Prvo slučaj lažnog kiropraktičara u "Balans medica" gde je čovek ostao paralizovan i posle nekog vremena preminuo. Sada ovaj slučaj....DOKLE ? Dok ne nastrada neko blizak partiji na vlasti, pa će da funkcioniše sudstvo i pravda....Ako se neko od magaraca na vlasti pita zašto mladi beže iz Srbije čim diplomiraju, odgovor je kao i uvek ispred nosa

Misha

pre 1 godinu

toliko o drzavi .. nema nikog .. istina ceka .. jos jedan dokaz TV blebetanja a kad treba da se radi .. NISTA !!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija