• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MATIJAŠEVIĆ

23.12.2022

19:15

BRAT PRETI LEKARIMA, ONI ĆUTE I ČEKAJU OBDUKCIJU! ŠTA SE ZAISTA KRIJE IZA SMRTI PACIJENTKINJE KOJA JE IŠLA NA OPERACIJU GRUDI?!

Printscreen, Informer

Društvo

BRAT PRETI LEKARIMA, ONI ĆUTE I ČEKAJU OBDUKCIJU! ŠTA SE ZAISTA KRIJE IZA SMRTI PACIJENTKINJE KOJA JE IŠLA NA OPERACIJU GRUDI?!

Podeli vest

Nekoliko sati nakon intervencije zdravstveno stanje joj se naglo pogoršalo. Hitna pomoć ju je reanimirala, ali nije joj bilo spasa

B. Vasović (49) preminula je 16. decembra posle operacije smanjivanja grudi koju je uradila u privatnoj ordinaciji "Dušanović - plastična i estetska hirurgija" u centru Beograda!
Nesrećna žena doputovala je na zakazani zahvat iz Nemačke, ali joj se samo nekoliko sati nakon intervencije zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Iz privatne klinike pozvali su Hitnu pomoć, lekari su odmah uradili reanimaciju i hitno je odvezli u Urgentni centar, ali nije joj bilo spasa. Doktori su samo mogli da konstatuju smrt. Kako saznajemo, sumnja se da je žena preminula zbog komplikacija sa trombom koji se javio tokom operacije.

Tromb


Sumnja se da joj se tokom operacije otkačio neki tromb
Izvor Informera

 

 

Foto: Printscreen, Informer

Preminula B. Vasović
Nije bilo spasa

 

Prema rečima našeg izvora, žena je krila od porodice da ide na operaciju, pa su ostali šokirani kada su im javili da je preminula!
- Otišla je u tu kliniku jer je čula da je drži doktor u penziji koji je nekada radio kao hirurg. Ona je inače slabog zdravlja i na ovu intervenciju nije smela nikako da ide. Ranijih godina je imala problema sa trombovima i venama. Nakon što se operacija završila, delovalo je kao da je prošlo kako treba. Kada je nesrećna žena pokušala da ustane i ode do toaleta, samo se srušila, onesvestila i više se nije budila. S obzirom na to da je za ovu operaciju morala da bude u anesteziji, sumnja se da joj se otkačio neki tromb u plućima - otkriva naš dobroobavešteni izvor i dodaje:
- Zaposleni u klinici "Dušanović - plastična i estetska hirurgija" odmah su pozvali Hitnu pomoć i na licu mesta su pokušali da je ožive, ali već tada je bilo jasno da joj nema spasa. Hitno je prevezena u Urgentni centar, gde su lekari, uprkos svim naporima, mogli samo da konstatuju smrt. Sve se to dešavalo 16. decembra oko 23 sata. Samo je ćerka znala gde joj je majka, jer joj je bila pratnja do klinike, dok ostatak porodice nije ni znao da se uputila na operaciju. Ceo slučaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu i Ministarstvu zdravlja.

Čekam obdukciju

Moram da sačekam da se završe obdukcioni nalaz i celokupna istraga
Dr Aleksandar Dušanović, vlasnik klinike

Foto: Informer

Aleksandar Dušanović


Ove informacije za Informer potvrdio je i vlasnik klinike i doktor koji je operisao pacijentkinju Aleksandar Dušanović. Međutim, kada smo ga pitali za detalje ovog fatalnog slučaja, u dahu nam je poručio:
- Moram da sačekam da se završe obdukcioni nalaz i celokupna istraga! A onda ću reći šta se desilo i pričati o celom slučaju. Situacija je ozbiljna i ne dozvoljava da se bilo šta izjavljuje unapred niti spekuliše o uzroku smrti pacijentkinje!

Činjenice


Klinika "Dušanović - plastična i estetska hirurgija"
* Vlasnik dr Aleksandar M. Dušanović (59)
* specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
* specijalista opšte hirurgije
* osnivač i vlasnik ordinacije "Dušanović" od 2000. godine

Nestali iz ordinacije

 

Da posla nisu čista i da je ceo slučaj pod velom sumnje, svedoče i komšije iz zgrade u Ulici admirala Geprata, u kojoj se klinika i nalazi.
- Ne viđamo ih već danima, što nam je čudno. Iako su tu non-stop, dolaze, prolaze, stižu im pacijenti. Kod njih je dolazilo dosta naših ljudi iz inostranstva, pogotovo sada pred praznike. Ali već danima nikoga nema. Nismo ni znali šta se desilo, ali sada nam je jasno zašto su vrata zaključana. Čak ni vlasnik, doktor Dušan, nije dolazio - pričaju u komšiluku.

Foto: Informer

Klinika Dušanović

Preminuo nakon što su ga paralizovali

 

Ovo je drugi slučaj smrti ove godine nakon intervencije u privatnim klinikama u Beogradu. U julu je na Institutu za ortopediju "Banjica" preminuo i Milan Đurić, koji je prethodno išao na intervenciju atlasa kod kiropraktičara u privatnoj medicinskoj ustanovi Centar alternativne medicine "Balans medika". Đurić je u ustanovi "Balans medika" navodno podvrgnut tretmanu nameštanja prvog kičmenog pršljena, atlasa. On je posle zahvata u stanju paralize prebačen na Institut za ortopediju, gde mu je konstatovan prelom atlasa, zbog čega je uveden u veštačku komu, nakon čega je preminuo. Naknadno je utvrđeno da Centar, u kome se primenjuju metode alternativne medicine, ne poseduje licencu za rad Ministarstva zdravlja.

 

Brat Nikola: Operacija je trajala duplo duže


Nikola Vasović, brat preminule pacijentkinje, kaže za Informer da su mu kobne večeri iz klinike "Dušanović", kada je policija uzimala izjave, rekli da bi uzrok smrti mogao biti tromb, moždani udar ili embolija pluća.
- Ni u jednom trenutku niko od njih nije naveo da je možda u pitanju njihova greška. Moja sestra je morala da se operiše iz zdravstvenih razloga jer je imala problema sa kičmom. Tog 16. decembra na operacioni sto je legla u 11 sati, operacija je trajala šest sati, a inače takvi zahvati traju dva-tri sata. Posle toga su je na klinici ostavili samu sa jednom medicinskom sestrom - kaže Nikola.


Dodaje da nije znao da je njegova sestra otišla na operaciju već samo njena ćerka, koja ju je posetila toga dana oko 19 časova. Međutim, ubrzo nakon što je otišla, njenoj majci je pozlilo.
- U 20.45 su pozvali Hitnu pomoć, a oni su došli u 21.45. U lekarskom izveštaju iz Hitne navodi se da Branka nije davala znake života. Nisu se širile zenice na svetlost, nije disala, ni imala puls. Smrt je konstatovana u 22.20. Ta sestra iz klinike je rekla da Branka nije pala, već da ju je ona pridržala, stavila u fotelju i da je tu ostala bez svesti, pa je sama pokušala reanimaciju i zvala Hitnu. Nijednog lekara iz ordinacije nije bilo! - tvrdi brat.
Kaže da su iz klinike policiji rekli da pacijentkinja nije dobila totalnu anesteziju, već spinalnu i da je bila svesna.
- Ako se ustanovi da je neko od lekara kriv, onda ćemo ih tužiti da bi odgovarali što Branke više nema. Da pravda dođe na svoje - naglašava Nikola. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija