• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.11.2022

14:30

Testirali smo Huawei Mate 50 Pro: Kamera koju ćete sigurno poželeti

Informer

Društvo

Testirali smo Huawei Mate 50 Pro: Kamera koju ćete sigurno poželeti

Podeli vest

Kompanija Huawei je ovog septembra predstavila svoj najsavremeniji uređaj, koji je najavio novu eru u oblasti pametnih telefona. U pitanju je Huawei Mate 50 Pro, čije smo inovativne funkcije testirali detaljno a ovim putem ćemo vam predstaviti naša zapažanja

Kada se otvori kutija, ono što se dobija uz telefon jeste punjač od 66W i odgovarajući USB-A to USB-C kabl. Tu su i providna zaštitna maska, a telefon je dodatno zaštićen tankom folijom na ekranu.

Huawei Mate 50 Pro predstavlja veliki iskorak u segmentu estetike gedžeta. Ovaj telefon dolazi u dve verzije – crnoj staklene završnice i posebnoj narandžastoj, od veganske kože. Simetričnom i elegantnom utisku doprinosi Space Ring dizajn. Huawei je na ovom telefonu prvi put koristio Clous de Paris dizajn sa stepenastim uzorkom oko kamera, i time podigao standarde pri kreiranju luksuznih telefona na viši nivo.

Foto: Informer

Narandžasta verzija ovog flegšip telefona nas je, pored interesantnog izgleda i prijatnog osećaja pri dodiru zadnjeg poklopca, oduševila specijalnim Kunlun staklom koje je izrazito otporno na padove.

Uz dimenzije OLED ekrana od 6,74 inča, brzinu osvežavanja od 120 Hz, raspon boja do 1,07 milijardi i rezoluciju od 2616 x 1212 piksela, gledanje sadržaja poput filmova ili igranje najnovijih video igara je jednostavno a svi prikazi su realistični. Ono što doprinosi prijatnom korišćenju ovog telefona je visoka frekvencija PWM zatamnjenja od 1440 Hz, koja će biti idealna za sve one koji su osetljivi na regularno osvetljenje kod OLED ekrana.

I pored velikih dimenzija ekrana, Huawei Mate 50 Pro je lagan – narandžasti model ima 205g a crni 209g, uz debljinu od 8,5 mm i oble zakrivljene ivice uređaj leži idealno u ruci. Poseduje optički skener otiska prsta koji je brz i pouzdan, i nalazi se pri dnu displeja. Sa desne strane se nalazi dugme za pojačavanje i smanjivanje tona, kao i dugme za aktiviranje samog uređaja.

Foto: Informer

Vrhunska kamera

Fantastične fotografije i snimci su nešto što izdvaja Huawei Mate 50 Pro od drugih gedžeta. Postoji 4 odvojena prstena na delu gde je kamera. Gornja leva kamera ima 13 MP i ultra široki ugao, a do nje se nalazi kamera od 50 MP koja daje 24% više svetlosti i ima ultra otvor blende RIIB f/1.4~f/4.0. U donjem desnom uglu je telefoto kamera od 64 MP, a do nje se nalazi sistem za autofokus. Imeđu četiri prstena se nalazi dualni blic i jedan od mikrofona. Što se tiče prednje kamere, ona ima 13 MP i ultra široki ugao.

Ultra otvor blende je automatski, i tu je da omogući jasne snimke i danju i noću. Kada smo uključili profesionalni režim, dobili smo mogućnost da samostalno izaberemo jedan od 10 različitih otvora blende, i tako smo podesili stepen zamućenja i dubinu polja na fotografiji.

Odlična opcija koju Huawei Mate 50 Pro i njegova periskopska telefoto kamera pružaju je opseg zuma do 200x, čime su vam daleki predeli koje želite da fotografišete ili snimite dostupni, a detalji su adekvatno prikazani.

Foto: Informer

Širokougaona makro kamera i Super Macro režim donose minijaturne scene u pokretu realistično i jasno, a na razdaljini od 3 do 5 cm od predmeta svaki fini detalj je automatski prikazan, i to na pravi način. I u ovom segmentu postoji opcija ručnog zumiranja objekata.

Super Night režim koji Huawei Mate 50 Pro poseduje čini da se realne boje i kontrasti, kao i bogati detalji vide čak i u tamnom okruženju. Poseban portretni režim je tu da stavi subjekat u prvi plan pri fotografisanju, a uz KSD Fusion Pro zamućenje pozadine je na profesionalnom nivou. Mali otvor blende je idealan za grupne snimke, jer omogućava veći fokus.

Snažna baterija

Uz 4700 mAh i punjenje od 66W, trajanje baterije je optimalno, a brzina punjenja pruža mobilnost korisnicima ovog telefona. SuperCharge tehnologija doprinosi da se Huawei Mate 50 Pro napuni tokom užurbanog spremanja za posao. Postoji i opcija bežičnog punjenja, od 50W.

Bezbednost na visokom nivou

Pametni vidžeti donose mogućnost prilagođavanja prikaza informacija na početnom ekranu, poput različitih veličina aplikacija i njihovih prečica. Jednostavno možete kreirati sopstveni dnevni spisak aktivnosti uz vidžete iz različitih aplikacija poput vesti, društvenih mreža ili kalendara.

Deljenje fotografija je bezbedno uz Huawei Mate 50 Pro, pa se tokom društvenog deljenja ne mogu dobiti informacije o lokaciji, modelu uređaja i vremenu snimanja slike.

Zaključak

Kombinacija inovativnog sistema kamera i luksuznog dizajna je poseban spoj koji odgovara na širok spektar potreba korisnika pametnih telefona u današnje vreme. Najjači adut ovog uređaja, koji će se u prodaji naći od 5.11. sigurno je njegova kamera koja će se dopasti svima kojima je fotografijsanje hobi ili vole da imaju dobre fotografije na svojim mrežama. Pojedinima će, verujemo, ipak pažnju najviše privući dizajn i to one narandžaste verzije za koju je u prodaji potrebno izdvojiti 179,999 RSD, dok je crni model dostupan po ceni od 159,999 RSD.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"
Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

19.05.2024

22:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12