• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2024

12:50

Pored fudbala i košarke, naša zemlja je u samom svetskom vrhu u ovom sportu i to zahvaljujući predsedniku! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Pored fudbala i košarke, naša zemlja je u samom svetskom vrhu u ovom sportu i to zahvaljujući predsedniku! (VIDEO)

Podeli vest

U Info jutru o ulaganju u sport i neverovatnim uspesima u boksu, govorio je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, kaže da je, zahvaljujući predsedniku Vučiću, boks u Srbiji "ustao iz mrtvih".

- Pre nismo imali uopšte ni budžet, ni sredstava niti takmičenja za boks. Predsednik Aleksandar Vučić nam je dao priliku da obnovimo boks u Srbiji. Dugova više nema, unapređuju se sale za boks i svakodnevno je evidentan napredak. Imamo tri šampionke Evrope i tri zlata na Evropskom prvenstvu. Poslednji put je 1985. godine u muškoj konkurenciji Srbin osvojio zlato, a sada je to uradio Jovan Nikolić - rekao je Borovčanin. 

Foto: Masha Bandjur

Nenad Borovčanin

 

Naš sagovornik dodaje i da je ponosan na ostvarene rezultate boksera, ali i da će u budućnosti biti ulaganja u sport generalno u Srbiji.

- Država je omogućila nacionalnu penziju za boksere koji su dali krv i znoj za Srbiju. Mi nismo genocidan narod i izuzetne smo patriote. U Novom Pazaru su isto bokseri koji su muslimani, istakli srpske zastave, kao i u Subotici. Veliki je ponos i uspeh rezultat koji su nam doneli naši bokseri. Počela je izgradnja nacionalnog trening centra za boks i on će imati ogromnu površinu za treniranje. Nacionalni stadion će biti sjajna stvar za Srbiju, jer će velika takmičenja moći da se održavaju u Beogradu  - kazao je Borovčanin.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija