• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2024

13:07

Srbija je stvorila neprijatelje na Zapadu kad se okrenula Rusiji! Mađarska je shvatila šta je suština današnjih promena u svetu! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Srbija je stvorila neprijatelje na Zapadu kad se okrenula Rusiji! Mađarska je shvatila šta je suština današnjih promena u svetu! (VIDEO)

Podeli vest

Bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžiija dao je svoje mišljenje o jučerašnjem sramnom usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Samardžija navodi da je usvajanje ove rezolucije bio udar na Srbiju jer se nije povinovala naređenjima sa Zapada.

- Zemlje koje su glasale za rezoluciju su prilično smirene, odnosno ne daju previše značaja samom glasanju. Ovo glasanje je pokazalo da Srbija ima puno prijatelja u svetu. Ne bi me čudilo da nakon ove, uslede mnoge druge rezolucije, ne samo vezane za našu zemlju. Ovo je definitivno bio udar na Srbiju, kao zemlju, ne toliko na srpski narod, jer se ona ne ponaša kako Zapad kaže. Kad se Srbija okrenula Rusiji, ona je stvorila neprijatelje na Zapadu. Mislim da je ova rezolucija jedna od prelomnih tačaka. Sad se videlo da stvari pokušavaju da se s jednog zastarelog stanovištva prilagođavaju novim odnosima u svetu. Odluka Mađarske me uopšte ne iznenađuje, zato što je ona shvatila šta je suština promena danas u svetu i da ne može da se vodi rukovođenjem iz drugih centara, pre svega Brisela, Londona i Vašingtona. Nema sumnje da je ova rezolucija uperena protiv Srba. Ovo je definitivno ostatak ideološke podele na dva svetska pola - kaže Samardžija.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija