• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2024

09:38

Kurti će Srbima zabraniti da dišu jer je vazduh srpski! Nema budućnosti za Albance bez Srba na Kosmetu! (VIDEO)

printscreen

Live TV

Kurti će Srbima zabraniti da dišu jer je vazduh srpski! Nema budućnosti za Albance bez Srba na Kosmetu! (VIDEO)

Podeli vest

Danijela Vujičić, predsednica Odbora Skupštine za Kosovo i Metohiju i Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović analizirali su teror režima Aljbina Kurtija nad Srbima s Kosmeta. Oni su za Informer TV, u emisiji "Info jutro", govorili o "tihom pogromu" našeg naroda u južnoj pokrajini, kao i o njegovom suživotu sa Albancima.

Odalović ističe da će, ukoliko ovako nastavi, a međunarodna zajednica ostane nema na to, Aljbin Kurti izazvati ozbiljne probleme u regionu.

- Kosovu nije mesto u Savetu Evrope. To oni dobro znaju, zna i Stano. Oni ne mogu da prihvate da Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, da ima saradnju sa Kinom, da ne priznaje Kosovo i Metohiju... Srbija nije uradila ništa da bi oni danas radili ono što rade. Naprotiv, Srbija je ta koja pruža ruku i odgovorno izvršava svoje obaveze. Patrijarhu i vladikama nije dozvoljeno da odu u verski objekat zarad verskog događaja. Nenadu Jezdiću nije dozvoljeno da odigra kulturnu predstavu. Oni ne daju ništa za šta smatraju da im remeti bilo šta. Kurti će uvesti ove prostore u ozbiljne probleme budu li mu dozvolili da ovako nastavi. Tamo nema prostora da se živi ovako kako Kurti hoće. Nema budućnosti za Albance bez Srba tamo - kaže Odalović.

Foto: Informer

Danijela Vujičić

Vujičić je primetila da Kurti Srbima na Kosovu i Metohiji još samo vazduh nije zabranio.

- Ja sam lično rezervisana kada čujem izjave iz Brisela. Svako Kurtijevo zlodelo su neka saopštenja, a on vremenom uradi ono što je zamislio. Da, prekršen je sporazum iz 2014. godine. Ukidanje prava, slobode govora, slobode kretanja, slobode pisma... Sve je to slika života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Mislim da će nam u narednom periodu zabraniti i da dišemo vazduh jer je srpski. Mi govorimo o stanju koje je bilo nakon pogroma 2004. Atmosfera je sada još i gora jer je ovo tihi pogrom. Ljudi su tada otišli iz svojih kuća i nikada se nisu vratili jer je međunarodna zajednica okrenula glavu - navela je Vujičić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija