• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2024

09:21

Pandorina kutija je otvorena 1999. godine! Priština je potpisala Briselski sporazum, a onda ga svesno nije sprovela! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Pandorina kutija je otvorena 1999. godine! Priština je potpisala Briselski sporazum, a onda ga svesno nije sprovela! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović analizirao je situaciju na Kosovu i Metohiji tokom svog gostovanja u "Info jutru" na Informer TV.

Odalović upozorava na to da Priština nije sprovela Briselski sporazum, potpisan pre 11 godina.

- Pokušaj dela Zapada da se nepravom bori protiv prava je samo sila koju imaju u glasovima. Oni ne odustaju od svojih nečasnih namera. Pandorina kutija je otvorena mnogo davno, 1999. godine. To je prvi put i niko nije reagovao. Međunarodna misija je dozvolila pogrom 2004. godine. Dozvolila je da se proglasi jedna samoproglašena država na teritoriji suverene države. Priština je potpisala dokument koji je trebalo da vodi ka normalizaciji odnosa, a onda ga svesno nisu sproveli. Ne bi bilo rata u Ukrajini da je Minski sporazum sproveden, niti svega ovoga na Kosovu da je Briselski sporazum zaživeo. Nadam se da će se negde probuditi neka svest, ne zato što nas vole, nego zato što treba da razmišljaju šta će biti kad i druge teritorije, koje nisu države, urade isto ovo - navodi Odalović.

Foto: Masha Bandjur

Veljko Odalović

On je istakao i činjenicu da Zapad nije osudio antisrpske odluke Aljbina Kurtija, već ih, naprotiv, podržava.

Međunarodna zajednica nije osudila Kurtija nizašta. Oni njega podržavaju u odlukama. Koliko godina ta međunarodna zajednica ne može da natera Prištinu da sprovede sopstvenu odluku? Za Doru Bakojani, Srbi dole ne postoje. Ona je neko, takvih je puno bilo, ko radi prljav posao. Prihvatila se toga. Priština mi nije dozvolila da odem u Kosovo Polje na groblje, gde su mi sahranjeni neki članovi porodice, a mi pričamo o pravima i slobodi. Nisam tražio službeno da idem, nego najprivatnije. Hoćete li dole da gradite budućnost ili nećete? Budućnost koju oni grade sa proterivanjem i terorisanjem Srba nije budućnost - zaključio je Odalović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jasna je stvar da Nemačka gura takozvano Kosovo u Savet Evrope! Političke odluke krše sva načela međunarodnih institucija! (VIDEO)
Live TV

Jasna je stvar da Nemačka gura takozvano Kosovo u Savet Evrope! Političke odluke krše sva načela međunarodnih institucija! (VIDEO)

Ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode je definitivno priznao da ta zemlja gura lažnu državu Kosovo u Savet Evrope i da je svim silama na strani Kurtija. Od stava Kvinte zavisi da li će glasanje za članstvo Prištine u Savetu Evrope biti odloženo ili neće dobiti dovoljno glasova. Stav Kvinte je i da ZSO mora biti formirana. Da li bi izostanak pozitivnog ishoda od strane Prištine mogle da dovedu do izostanka podrške za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope? Na ova pitanja odgovore je dao urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić.

12.04.2024

13:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija