• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.05.2024

13:13

(VIDEO) Ustaše nakon "Bljeska" spalile tela Srba da ne bi bilo dokaza! UNPROFOR-ci umesto da zaštite nedužne civile, pobegli glavom bez obzira!

Tanja Andric

Live TV

(VIDEO) Ustaše nakon "Bljeska" spalile tela Srba da ne bi bilo dokaza! UNPROFOR-ci umesto da zaštite nedužne civile, pobegli glavom bez obzira!

Podeli vest

Zločinačka vojno-policijska akcija nazvana "Bljesak" je imala za cilj da protera nedužne Srbe sa svojih vekovnih ognjišta u Hrvatskoj. Upravo o tome govorili su Savo Štrbac direktor "Veritasa" i Bojana Vučić, Udruženje Kordunaša.

Bojana Vučić, Udruženje Kordunaša kaže da Srbe optužuju za genocid, a naš narod je najviše stradao, kao i da niko nije odgovarao za zločine nad Srbima.

- Dolazi do jedne velike zamene teza gde se žrtve prave za zločince. Mi smo najviše stradalnički narod, a nas optužuju za genocid. Ovo je težak dan za sve Srbe, jer je ovo početak zločinačke operacije "Oluja" i užasnog etničkog čišćenja. Niko nije odgovarao za zločine nad Srbima iz Krajine. Vučić se lavovski bori da spreči da nas optuže da smo genocidni. Hrvati potiskuju naše žrtve i brane da se o tome priča. Pogledajmo to ovako, jedna evropska članica je proterala 250.000 svojih članova zato što su druge nacije i ta zemlja je nastala na nacizmu - kazala je Vučić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Bojana Vučić

 

Savo Štrbac direktor "Veritasa" kaže da su Hrvati razoružali i zatvorili ljude na 20 godina za navodne ratne zločine, Srbi su mislili da će ih UNPROFOR-ci zaštiti, ali oni su prvi pobegli.

- Moja organizacija je popisala sve žrtve i pokupili smo sve podatke o ubijenim i nestalim licima. Fizički su uništavani posmrtni ostaci i moguće je da je bilo spaljivanja tela. Skoro 1.500 ljudi je ostalo zarobljeno u okolini Pakraca da bi mogli da se predaju, a Hrvati su ih razoružali i zatvorili ljude na 20 godina za navodne ratne zločine. Srbi su mislili da će ih unproforci zaštiti, ali oni su prvi pobegli - rekao je Štrbac. 

Foto: Tanja Andric

Savo Štrbac

 

Štrbac je opisao kako je došlo do zločinačke operacije "Bljesak", ali i kako je tekla ta operacija protiv Srba i kakve su zločine Hrvati počinili.

- Dosta je bilo izbeglica koje su dolazile na autoput da kupuju gorivo, a tu se desio incident ubistva jednog Hrvata. Milan Martić predsednik RSK je zatvorio autoput nakon toga. Otišli smo da pregovaramo sa hrvatskim vlastima, ali bez uspeha i ujutru je počela akcija "Bljesak". Artiljerijom i topovima su udarali po Zapadnoj Slavoniji. To je bilo žestoko iznanađenje za nas i onda su stigli izveštaji o pogibiji mnogih Srba. Srpski civili su bežali od ustaša na zapregama i traktorima, a Hrvati su gađali snajperima nedužne civile i onda su gazili preko tela mrtvih. Hrvati su sklonili tela i oprali put od krvi, dok nisu došli međunarodni predstavnici i tako su sakrili zločine - objasnio je Štrbac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!
Proći će kao Francuzi!

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!

Šef američke komande za specijalne operacije general Brajan Fenton otkrio je nove detalje o operacijama britanskih kopnenih jedinica u Ukrajini, navodeći da Pentagon o ratu koji je u toku saznaje „uglavnom kroz oči partnera za specijalne operacije Velike Britanije", koje je on naveo kao testiranje novih pristupa modernom ratovanju na frontu.

16.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija