• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.04.2024

09:21

(VIDEO) Nacisti forsiraju Srebrenicu da bi svet zaboravio njihove genocide! Srbi u žestokoj borbi za istinu i pravdu protiv SS divizija Evrope!

Peđa Milosavljević

Live TV

(VIDEO) Nacisti forsiraju Srebrenicu da bi svet zaboravio njihove genocide! Srbi u žestokoj borbi za istinu i pravdu protiv SS divizija Evrope!

Podeli vest

O sramnoj i neosnovanoj rezoluciji o Srebrenici, ali i naporima Zapada, pre svega Nemačke, da ne samo slomi Srbiju, već i da opere svoje genocide iz prošlosti, govorio je u Info jutru prof. dr Miroslav Bjegović, stručnjak za terorizam.

Prof. dr Miroslav Bjegović, stručnjak za terorizam, ističe da zemlje i narodi koji su činili genocide, sada žele da optuže Srbe za genocid, ali i da ako se uvede rezolucija, urušile bi se Ujedinjene nacije.

- Teško je razumeti šta se krije iza inicijative od rezoluciji o Srebrenici. Interesantno je što Nemci potenciraju rezoluciju, a svi znamo šta su njihovi preci počinili. Ako pričamo o ubijanju nedužnih civila, nacisti i fašisti u Nemačkoj i Hrvatskoj su ubijali Srbe, a sada nas optužuju jer nose teret. Rođak kancelara Šolca je bio komandant SS divizije, za koju znamo šta su radili, a sada je zagovornik ideje o navodnom genocidu. Ukoliko se uvede rezolucija, urušile bi se Ujedinjene nacije, ali i međunarodno pravo - rekao je Bjegović.

Foto: Pedja Milosavljević

Miroslav Bjegović

 

Naš sagovornik dodaje i da je evropska administracija uvukla Evropu u ekonomsku i bezbednosnu krizu, pa da sada žele preko rezolucije zapale ratni dim u celoj Evropi.

- Ovo su poslednji trzaji evropske administracije, jer slede izbori u Evropskom parlamentu. Evropa je uvučena u ekonomsku i bezbednosnu krizu, pa sada žele da zapale ratni dim u celoj Evropi. Upravo zahvaljujući politici evropskih zemalja, može da dođe do većeg sukoba sa Rusijom. Ne poštuju sopstvene rezolucije, kao što se gazi 1244, a sada žele nama da uvode neku rezoluciju. Nadam se da se nikada neće desiti rezolucija, jer bi to ozbačilo Republiku Srpsku kao zemlju koja je nastala na genocidu - kazao je Bjegović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19