• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer TV /Alo, Beograde

21.11.2023

07:02

(VIDEO) Svi znate ko je bio Đura Jakšić, a da li ste čuli kome je slomila srce lepa Đurina kći? Tajna nije zakopana!

iformer

Live TV

(VIDEO) Svi znate ko je bio Đura Jakšić, a da li ste čuli kome je slomila srce lepa Đurina kći? Tajna nije zakopana!

Podeli vest

Reporteri emisije "Alo, Beograde, Srbija zove" u ovoj epizodi upoznaće vas sa čarima starih zanata koji su podigli i očuvali brojne generacije; vodimo vas na najljuće mesto u Srbiji, a otkrićemo vam i jednu ljubavnu tajnu...

Živojin Antić poznat kao Žika Paprika, u Ćupriji na porodičnom imanju uzgaja više od 360 vrsta paradajza, ali je mnogo poznatiji kao uzgajivač najljuće paprike na svetu - karoline riper! Već 14 godina dobro mu rađa a on od nje pravi soseve i iznenadiće vas na koji način!

Možda znate šta sve može da se pravi od užadi, a da li znate kako nastaje uže? Ima li to ko danas da radi sem Čonića u Ostojićevu...Proverili smo!

U Novom Pazaru pronašli smo najstariju obućarsku radnju, a vlasnik je iz prve ruke otkrio šta je to danas u trendu. 

U seoskoj školi u Pejkovcu, nadomak Žitorađe, u prvim godinama posle osnivanja, službovali su učitelji bračni par Rista Protić i Mileva Jakšić, ćerka pesnika i slikara Đure Jakšića. Kako je Mileva Levica Jakšić došla u ovo selo?

Pogledajte u videu ispod teksta ovu i druge priče iz 34. epizode emisije "Alo, Beograde, Srbija zove":

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija