• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. R.

06.05.2024

10:00

Najteži konj na svetu - sa Pešterske visoravni uskoro u Ginisovoj knjizi! Još samo ovoliko

S. R.

Vesti

Najteži konj na svetu - sa Pešterske visoravni uskoro u Ginisovoj knjizi! Još samo ovoliko

Podeli vest

Konj Medo, sa 1.444 kilograma najteži je konj na svetu! Za Ginisovu knjigu rekorda nedostaje mu manje od 100 kila, a njegov vlasnik iz sela Caričina, sa Pešterske visoravni "stavio ga je na dijetu"!

- Poslednjih dana Medo je na dijeti da bi održao vitalnost. Daje mu se manje hrane. Jede ječam i raž, seno, takođe, ali ne smemo da preteramo. Ugojio se u poslednje vreme možda samo kilogram – objašnjava Izet Selek, koji je uveren da će Medo ući u Ginisovu knjigu rekorda.


- Ne znam kada, ali sam siguran da ćemo uspeti. Moramo o svemu da vodimo računa, sada je proleće, pa ćemo više izvoditi Meda napolje, jer kada jede mora i da trči - objašnjava Selek.

Na njegovoj farmi osim Meda ima još desetak rasnih konja od kojih se ne zna koji je lepši. 

Foto: S. R.

Joša manje od 100 kilograma do titule

 

Medo trenutno meri 1.444 kilograma, a do ulaska u Ginisovu knjigu rekorda nedostaje mu manje od 100.

Njegov vlasnik kaže da je konj neukrotiv kada je sa drugim konjima.
- Pripada pasmini "perušon", francuskog je porekla. Kada je sam, miran je i poslušan, međutim kada je neki drugi konj u njegovoj blizini, e onda se situacija menja. Želi da je nadmoćan da pokaže svoju snagu – kaže Selek. 

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set