• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer /B. I.

28.01.2024

17:05

Devet godina je prošlo od njihove pogibije! Ivanu i Saja Prijepolje ne zaboravlja! Sećanjem na njih, drugima spašavaju živote

B. I. / privatna arhiva

Vesti

Devet godina je prošlo od njihove pogibije! Ivanu i Saja Prijepolje ne zaboravlja! Sećanjem na njih, drugima spašavaju živote

Podeli vest

Ivana Rakonjac, direktorka turističke organizacije imala je 28, a njen kolega Safet Planić, savetnik za marketing, 48 godina, kada su pre devet godina 28. januara, džipom sleteli u Zlatarsko jezero...

Svake godine, zaposleni u Turističkoj organizaciji sa Crvenom krstom organizuju akciju davanja krvi.
- Već devetu godinu za redom Crveni krst Prijepolje u saradnji sa Turističkom organizacijom, Kancelarijom za mlade i Opštinom Prijepolje, uspešno organizuje ovo dobrovoljno davanje krvi. Bilo je 53 davaoca, među kojima su dve dame a četvoro ih je prvi put dalo krv. Nadamo se da će ovaj human gest podstaći ostale sugrađane da redovno daju krv - rekao je Petar Vasiljević, direktor Turističke organizacije Prijepolje.

Iz Turističke organizacije obećavaju da će i narednih godina nastaviti akciju "Za Ivanu i Saja" ...

 

Ivana, Safet i Goran Cmiljanović, vlasnik turističke agencije iz Prijepolja tog jutra su krenuli u Užice na poslovni sastanak. Džipom "čiroki" upravljao je Planić. Do nesreće je došlo pošto je, kako se pretpostavlja, prilikom preticanja izgubio kontrolu, udario u levu obalu, pa probio metalnu ogradu na suprotnoj strani i, niz strminu dugu oko dvadesetak metara sleteo u Zlatarsko jezero.

Foto: B. I. / privatna arhiva

Mesto gde je džip sleteo u Zlatarsko jezero

Cmiljanović, koji je sedeo na mestu suvozača, uspeo je da se oslobodi pojasa i ispliva do obale, ali Ivani i Safetu nije bilo spasa... 

Nesreća se dogodila na petom kilometru puta Nova Varoš - Užice, nedaleko od mesta zvanog Albanska česma gde je za oko tri decenije stradalo dvadesetak vozača i putnika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set