• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.01.2024

18:00

Tako ga je ujeo da mu je obraz otkinuo! Posvađali se zbog devojke, a jedan završio kod hirurga

printscreen TV Pančevo

Vesti

Tako ga je ujeo da mu je obraz otkinuo! Posvađali se zbog devojke, a jedan završio kod hirurga

Podeli vest

Na odeljenju Otorinolaringologije Opšte bolnice u Pančevu nedavno je zbrinut mladić koji je u bolnicu došao sa velikom povredom lica koju je zadobio u tuči. Verovali ili ne, drugi ga je ugrizao za obraz i otkinuo površinski deo kože!

Načelnik ORL odeljenja bolnice u Pančevu dr Veljko Božić kaže da se, na žalost, dešava i da čovek ujede čoveka te da te povrede teže zarastaju i lakše se inficiraju nego kada nas ujede životinja. 

- To su ređi slučajevi, ali dešavaju se. Nedavno smo imali pacijenta s "ujedom". Dva momka su se potukla zbog devojke i usred rasprave jedan je, u tom koškanju, guranju, odgrizao deo lica drugome, ostao je bez dela kože - potvrdio je dr Božić za TV Pančevo.

Foto: printscreen TV Pancevo

Dr Veljko Božić upozorava da su rane od ujeda čoveka sklone češćim infekcijama

Takva rana se, prema njegovim rečima, previja da bi zarasla spontano i da se ne bi inficirala.

Pamti i drastičnije primere kada je čoveku zubima odgriženo celo uvo!

– Imali smo i nekolko otkidanja delova uva ili celog uva. To se isto dešavalo u tučama, a slabiji obično zube koriste kao "oružje". Jedno uvo od tih smo spasili i ušili, iako je uvo donešeno naknadno, a drugo smo samo rekonstruisali. Ima i takvih povreda, na svu sreću manje - kaže dr Božić.

Pozivajući se i na medicinsku literaturu, dr Božić ističe da su opasniji ujedi čoveka od ujeda životinja.

- Imali smo često povrede od ujeda pasa pa nismo imali nikakvih komplikacija, a recimo, baš ove povrede sa odgriženim ušima dugo smo lečili jer se rana inficirala - ističe dr Božić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set