• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. B.

28.12.2023

10:25

Prvi je rođen u automobilu pred Novim Sadom, drugi je stigao do porodilišta! Viktor i Vasilije, mali heroji "Betanije"!

Društvene mreže

Vesti

Prvi je rođen u automobilu pred Novim Sadom, drugi je stigao do porodilišta! Viktor i Vasilije, mali heroji "Betanije"!

Podeli vest

Blizanci, VIktor i Vasilije, rođeni 3. decembra, jedan u automobilu na putu od Odžaka do Novog Sada a drugi u porodilištu "Betanija" oporavljaju se na odeljenju neonatologije. Podsetimo, bebice su rođene prevremeno u sedmom mesecu, ali su već posle dva dana bili medijske zvezde.

Njihov dolazak na svet do detalja je na društvenim mrežama opisao Stevan Silađi, komšija mame Marine, koji ju je te večeri vozio u porodilište u Novi Sad. 

Maleni Viktor rođen je "mercedesu" negde u Rumenačkim krivinama uz pomoć bake Ruže koja je pošla kao pratnja, a Vasilije je stigao na svet carskim rezom u "Betaniji".  

Mama Marina Sabadka posle skoro mesec dana od porođaja kaže za "Informer" da se oseća bolje, oporavlja se od carskog reza, ali joj najteže pada što je odvojena od bebica.

 

- Odlazim da ih vidim, ali mi je vrlo teško što nisam sa njima stalno. Moji mali heroji ostaće tamo dok ne budu teški po dva kilograma. Stabilno su, to mi je najvažnije - priča Marina.

Bebe su, kako kaže, prebačene sa intenzivne nege na neonatologiju.

 

Foto: Privatna arhiva

 

- Rođeni su u sedmom mesecu. Polako vraćaju kilažu sa porođaja. Viktor ima 1180, Vasilije 1140 grama. Problem sa Viktorovim srcem je rešen, pregledao ih je i oftamolog, očno dno im nije razvijeno, što je normalno kod prevremno rođenih beba. Generalno, stabilno su obojica i treba vremena da dobiju na kilaži - kaže Marina.

Foto: Privatna arhiva /Društvene mreže/ Fb

Komšija Stevan Silađi

Da nije bilo komšije Silađija ne sme ni da pomisli šta bi se desilo te večeri.

Zahvalna je svima koji su joj pomogli i svim zaposlenima u porodilištu koji su joj se našli kad joj je bilo najteže.  

- Nadam se da će sve biti u redu - s uzdahom dodaje Marina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Deklaraciju Svesrpskog sabora dopuniti tačkom o dejugoslovenizaciji! Đurđev: Institucije moraju da nose srpski prefiks
Politika

Deklaraciju Svesrpskog sabora dopuniti tačkom o dejugoslovenizaciji! Đurđev: Institucije moraju da nose srpski prefiks

Svesrpski sabor je bio nesumnjivo važan događaj u modernoj istoriji našeg naroda, a deklaracija usvojena tokom istog važan dokument, ali ostaje utisak da je istom falila tačka posvećena dejugoslovenizaciji Srbije i Republike Srpske, jer nema nacionalnog buđenja i srpsko-srpskih integracija ukoliko i dalje imamo institucije koje nose ime po državi koja ne postoji već četvrt veka, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

16.06.2024

10:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set