• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer TV/Alo, Beograde

10.09.2023

11:22

(VIDEO) Da nije bilo njega, Gadafi ne bi naučio da pliva! Ištvan i sa 84 pliva kao mladić!

INformer TV/Alo, Beograde

Vesti

(VIDEO) Da nije bilo njega, Gadafi ne bi naučio da pliva! Ištvan i sa 84 pliva kao mladić!

Podeli vest

Ištvan Priboj iz Subotice ima 84 godine a ustaje bez bolova, mladolik je i vitalan i svakodnevno trenira jer sledeće godine učestvuje na Svetskom prvenstvu u plivanju u kategoriji 85 plus! Da! nije greška!

Ovaj strastveni sportista, diplomac beogradskog DIF-a, dizač tegova, skijaš, hokejaš, rvač ali pre svega plivač, ne propušta takmičenja ni u devetoj deceniji.

Nastup na Svetskom prvenstvu dogodine, može da mu pomrsi, kaže, samo nedostatak para ili smrt!

Član je sportskog kluba Spartak iz Subotice i kao senior donosi mu medalje. 

- Suboticu predstavljam od pionirskih dana, rođen sam tu, živim tu i verujem da sam uzor mnogim mlađim ljudima, mojim studentima. Negujem zdravlje, a zdravje neguje mene - kaže Ištvan. 

Očekuje da na Svetskom takmičenju kao najmlađi učesnik u grupi od 85 plus, osvoji zlatno odličje. 

Zanimljivo je da je Ištvan 1980. boravio u Libiji kao sportski instruktor, a na poziv Moamera el Gadafija, lično ga je učio da pliva! 

- Oni se tamo svi plaše mora i ajkula, ali se zaista čudim kako jedan predsednik nije ranije naučio da pliva. Jedini sam ga verovatno, držao i za ruke i za noge - smeje se Ištvan...

 

Pogledajt u prilogu emisije "Alo, Beograde" šta nam je još otkrio:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set