• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

07.07.2023

18:31

U ovome je tajna uspeha užičkih gimnazijalaca! Opet razbili na prijemnom za medicinu u Beogradu

Z.G.

Vesti

U ovome je tajna uspeha užičkih gimnazijalaca! Opet razbili na prijemnom za medicinu u Beogradu

Podeli vest

Od osam mojih učenika koji su polagali, svi su primljeni, a pet njih je među prvih 80 na listi od 537 učenika koliko se prima. Bilo je prijavljeno 1.068 kandidata, a otpali su čak i vukovci! Jako sam ponosan na našu decu i siguran sam da će vredno i odgovorno raditi svoj posao, rekao je za "Informer" Saša Stanojević, profesor biologije u Užičkoj gimnaziji.

I Stanojević, kao i ostale kolege na čelu sa direktorkom, ne kriju zadovoljstvo što su njegovi učenici dobro uradili prijemni na Medicinskom fakultetu.

- Raduje me što su deca dobro prošla na ispitu, jer ona su stvarno pametna, vredna i odgovorna deca. Nisam iznenađen ovim uspehom, naprotiv ovo sam i očekivao, jer od kada radim u gimnaziji, a to je poslednjih 30 godina, maturanti Užičke gimnazije su stalno dobro prolazili na prijemnim ispitima. Tek od prošle godine je Medicinski fakultet uveo da javnost informiše o kvalitetu prijemnih ispita - rekao je profesor Stanojević.

On kaže da sa decom tokom cele godine radi i sprema ih za prijemni.
- Tokom cele godine na redovnim časovima, na dodatnim i pripremnim časovima u okviru škole radimo, preslišavamo se, rešavamo razne testove. Zato je rezultat morao da dođe. Od osam mojih učenika koji su polagali, svi su primljeni, a pet njih je među prvih 80 na listi od 537 učenika koliko se prima. Bilo je prijavljeno 1.068 kandidata, a otpali su čak i vukovci. Jako sam ponosan na našu decu i siguran sam da će vredno i odgovorno raditi svoj posao - dodao je profesor.

Foto: Z. G.

Direktorka Biljana Grujičić

 

Direktorka Užičke gimnazije Biljana Grujičić s ponosom pokazuje zahvalnicu dekana Medicinskog fakulteta Beogradskog univerzitat koju je uputio Užičkoj gimnaziji.

- Deca su se vredno pripremila, ali i profesori su uložili veliki napor da se deca vrate u normalu posle dve godine korone. Uspeli smo da zadržimo taj trend da budemo visoko rangirani na svim fakultetima što je nama i cilj - rekla je Grujičić.
Pripreme za fakultet traju, kako ona kaže, sve četiri godine, ali se u poslednjoj godini inteziviraju.

- Sva ta sinergija koja postoji između učenika i profesora dovela je da možemo da kažemo da imamo tradiciju dobrog uspeha. Naši profesori su uvek voljni da pomognu maturantima za fakultete koje žele, da drže dodatne časove, da im drže pripreme, da rade testove koji se rade na fakultetu, a opet imamo vrlo dobru decu. Kvalitet obazovanja u našoj školi je na veoma viskom nivou-  dodala je direktorka Užičke gimnazije.

Škola postala tesna

- Najveći problem tokom priprema bio je da se nađe slobodan prostor u školi, jer imamo 900 đaka. Bilo bi dobro da imamo još koju učionicu. Ali, bez obzira na sve mi uspevamo da sve naše planove sprovedemo, a veoma su nam bitne i vannastavne aktivnosti. Moramo da prepoznamo potrebe mladih ljudi, da im damo nešto da se zabave. Naravno da su važni nastavni rezultati, ali mlad čovek mora bude zadovoljen – rekla je direktorka.
A da imaju uspeha u vannastavnim aktivnostima govori i to da je Dramska sekcija
u Budimpešti protekle školske godine na takmičenju svih gimnazija iz dijaspore i
regiona osvojila prvo mesto.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set