• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.07.2023

14:20

Ni najgorem neprijatelju ovo ne želim! Vesna je zbog NATO bombi ostala invalid, a sad joj je najteže

Privatna arhiva

Vesti

Ni najgorem neprijatelju ovo ne želim! Vesna je zbog NATO bombi ostala invalid, a sad joj je najteže

Podeli vest

Vesni Stojković (52) iz Vranja NATO bombardovanje je uništilo život. Skoro četvrt veka je na antidepresivima, pre pet godina amputirane su joj obe noge. Proteze pomoću kojih je mogla da hoda, sada su joj velike, jer je zbog bolesti creva oslabila više od 10 kilograma...Neophodna joj je pomoć...

- Ni najgorem neprijatelju ovo ne bih poželela! Borim se sa crnim mislima svaki dan. Nisam ja htela da mi se ovo desi. Nema dana da mi pred očima ne prođe slika s ulice kad su pale bombe pored kasarne u Vranju. Nosila sam dete od lekara, sakrila je svojim telom da je zaštitim, ali nas je detonacija odbacila - s dubokim uzdahom priča Vesna.

Geleri su joj tada oštetili noge, ali zahvaljuje Bogu što su preživele.

- Ćerka mi je udata, ima svoju porodicu, živi van Vranja. Ja sam u invalidskoj penziji, radila sam pri vojsci kao civilno lice do 2004 godine, i onda kad sam mogla najviše da zapnem i da živim, zakovala sam se. Morali su da mi amputiraju noge. Uz pomoć humanitarne akcije nabavili su mi savremenu protezu, i opet sam, da kažem, stala na noge, ali izgleda da ja nemam sreće nikako! Bolest creva koju sam vukla uporedo, uzela je maha, pa sam za kratko vreme toliko oslabila da su mi proteze velike i ne mogu da ih koristim- jada se Vesna. 

Foto: Privatna arhiva

Vesna Stojković hitno mora na korekciju proteze

 

U Beogradu joj je za 12. jul zakazan pregled da bi se precizno utvrdilo koliko treba korigovati protezu, ali ona strahuje da možda neće moći ni da dođe. 

- Nije mi lako da pričam o tome. Treba da budem nekoliko dana u Beogradu da se to proba, a ne postoji stacionar za bolesnike gde bih mogla da budem. Sama nemam odakle da platim smeštaj. Važno mi je da mogu da hodam pa da idem na lečenje i za ovo drugo što me je snašlo, a i za biološku terapiju treba novca. Šta da radim? Kako da se borim? - pita se Vesna. 

Prijatelji su joj rekli da se obrati medijima i ispriča svoju priču ponovo. 

- Nadam se da ima humanih ljudi koji bi mogli da mi pomognu. Ne želim nikome da bude u mojoj koži ni minut, ali ja moram, nemam kud - sleže ramenima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!
Proći će kao Francuzi!

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!

Šef američke komande za specijalne operacije general Brajan Fenton otkrio je nove detalje o operacijama britanskih kopnenih jedinica u Ukrajini, navodeći da Pentagon o ratu koji je u toku saznaje „uglavnom kroz oči partnera za specijalne operacije Velike Britanije", koje je on naveo kao testiranje novih pristupa modernom ratovanju na frontu.

16.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set