• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2022

15:49

Sednica Skupštine grada Beograda krajem septembra ili početkom oktobra

Tanjug

Beograd

Sednica Skupštine grada Beograda krajem septembra ili početkom oktobra

Podeli vest

Sednica Skupštine grada Beograda biće održana krajem septembra ili početkom oktobra, a na dnevnom redu naći će se i rebalans budžeta, najavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na Prvoj redovnoj konferenciji za novinare na kojoj je poručio da će u prestonici biti uveden red

On je na konferenciji u Starom dvoru podsetio da je rat u Ukrajini poremetio mnoge zemlje, da su porasle cene energenata i druge cene i da niko ne može da zna šta nas čeka, te dodao da je u skladu sa tim bilo izuzetno teško praviti rebalans budžeta.

- Nije bilo nimalo lako srezati troškove na jednom i prebaciti ih na drugo mesto, a da se to ne oseti u funkcionisanju Grada. Mislim da smo tu dobar posao uradili, a pored toga smo uspeli da odgovornim pristupom nađemo novac i da pomognemo svim gradskim opštinama - rekao je Šapić.

Kako je istakao, pomoć koju će gradske opštine dobiti nakon ovog rebalansa budžeta biće pomoć koju nikada do sada nisu dobile.

- Pokušaćemo da im sve najveće dugove anuliramo - istakao je Šapić i dodao da su ti dugovi u nekim opštinama i višedecenijski.

Takođe, dodao je da je namera da se na primeru opštine Novi Beograd obezbedi značajna pomoć za svu decu u prestonici do 18 godina odnosno predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima, kao i čitavom prosvetnom sektoru i ljudima koji rade sa decom - nastavnicima, profesorima, spremačicama, kuvaricama...

Dnevni red

Na dnevnom redu sednice će se, naveo je, naći i odluka o splavovima, odnosno o uređenju čitavog priobalja.

- Sredićemo priobalje, urediti šetališta, uvešćemo red i među splavove bez obzira gde se nalaze - istakao je Šapić.

Dodao je da ćemo po prvi put konačno dobiti odluku zahvaljujući kojoj će se tačno znati gde splav može da se nalazi, koje veličine da bude, koliko se plaća, na koji način se čisti, sređuje...

- Nakon donošenja odluke svi vlasnici splavova, pre svega na savskom šetalištu, biće obavešteni o broju potencijalnih lokacija. Moći će da izlaze na licitacije i oni koji budu izlicitirali i dobili svoje mesto u skladu sa planom koji budemo napravili, tu će ostati i početi da plaćaju svoje obaveze prema Gradu, a mi ćemo sa druge strane obezbediti sve ono što će pisati u tim ugovorima - rekao je Šapić.

Kako je poručio, oni koji ne budu ispunjavali svoje obaveze moraće splav da uklone, a ukoliko ga ne uklone, to će učiniti Grad zajedno sa rečnom policijom, Vojskom Srbije...
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set