• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.05.2024

06:29

Novaku se drma tron! Baš ga briga što mu Siner diše za vratom

EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Tenis

Novaku se drma tron! Baš ga briga što mu Siner diše za vratom

Podeli vest

Rolan Garos, drugi grend slem u sezoni počeo je u nedelju, a najbolji teniser sveta Novak Đoković i dalje predvodi najbolje tenisere sveta na ATP listi.

Srpski as je počeo 427. nedelju na tronu. Nole ove nedelje ima 9,960 bodova, 100 više nego presedam dana, s obzirom na to da je igrao na ATP turniru u Ženevi tokom minule sedmice. Iako je rano eliminisan zaradio je 100 bodova. Italijan Janik Siner je drugi sa 8,770, ima samo 1,190 bodova manje od prvog tenisera sveta, ozbiljno se primakao, a Španac Karlos Alkaraz je i dalje treći na listi sa 7,300 poena.

Nole će sigurno biti prvi na ATP listi do kraja Rolan Garosa, a nakon toga zavisi od njegovog rezultata, jer brani 2.000 bodova, ali i Janika Sinera, koji mu diše za vratom. Međutim, još jednom je Srbin ponovio da ga ne zanima ATP lista.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Slemovi, reprezentacija, Olimpijske igre... Kada o tome pričamo, to me pokreće. Osećam da mi daje snagu i volju. Suština je da mi je to dovoljno u ovoj fazi karijere. To je ono zbog čega nastavljam da se bavim tenisom. Rang lista mi nije prioritet, da li bio još nedelju, pet, deset na prvom mestu ili nijednu više, to me ne zanima. Tu sam uradio dobar posao. Misli su mi na određene turnire. Tamo sebe vidim tako da mogu da pobeđujem. Istovremeno se trudim da uživam u svemu tome. To nije uvek moguće, posebno ako najmiliji nisu sa mnom. To je malo otežano - iskren je bio Đoković.

Foto: EPA Images

Novak Đoković prvi na ATP listi

 

Iza Novakovih leđa na ATP listi nije bilo promena. Aleksandar Zverev je na četvrtom mestu sa 6,305 bodova, dok je na petoj poziciji Danil Medvedev, koji ima 6.295 poena. Slede Andrej Rubljov koji ove nedelje ima 4.700 bodova, na sedmom mestu je Kasper Rud sa 4,425 poena, Hubert Hurkač sa 3,885 bodova, dok 3,700 ima Stefanos Cicipas na devetoj poziciji. Među 10 najboljih je i Grigor Dimitrov sa 3,555 bodova.

Od ostalih srpskih igrača Laslo Đere je na 52. poziciji ima 960 bodova,  na 57. je Miomir Kecmanović sa 880, Dušan Lajović sa 831 poenom je na 61. mestu, a Hamad Međedović je sad 135. sa 492 boda.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija