• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

09.05.2024

12:15

Grk odbio Ruse! Nudili novac Cicipasu da igra za njih

EPAIMAGES

Tenis

Grk odbio Ruse! Nudili novac Cicipasu da igra za njih

Podeli vest

Grčki teniser Stefanos Cicipas otkrio je da su mu Rusi nudili pare kako bi igrao pod njihovom zastavom.

Majka Stefanosa Cicipasa je Ruskinja, njegov deda Sergej Saljnikov, igrao je za Sportak i bio član reprezentacije Sovjetskog saveza u fudbalu, koja je osvojila olimpijsko zlato u Melburnu 1956. godine. Međutim, Cicipas kaže da se oseća kao Grk i pored ruskih korena. 

- Ruski pasoš imam od dana rođenja. Rođen sam u Grčkoj, uvek sam se osećao kao Grk, ponosan sam na to. Ali, ponosan sam i na ruski deo porodice. To je zemlja sa velikom kulturom i istorijom globalne važosti. Uvek sam poštovao svoje korene - rekao je Cicisipas u intervjuu za portla "Sportekspres".

 

Foto: EPA

Stefos Cicipas

Rusi su pre desetak godina na juniorskom Vimbldonu ponudili Cicipasu novac da zaigra za njih, ali njegovi roditelji su je odbili. 

- Sećam se da su moji roditelji pričali nešto o tome kada sam imao 16 godina. Ne znam koliko je to bila ozbiljna ponuda. Razmišljao sam tada samo o mojoj igri.

Cicipasov deda Sergej bio je fudbaler Spartaka, pa se teniser nada da će jednog dana gledati neku utakmicu kluba iz Moskve. 

- Voleo bih i da dobijem njihov dres. Kada sam bio mali imao sam ceo komplet. Jednom sam na internetu kupio Adidasov dres sa Olimpijskih igara u Melburnu gde je moj deda bio šampion. Još uvek ga imam.

Cicipasu je otac Grk, nekad profesionalni teniser, dok je majka bila šampiona Rusije u kategoriji juniora. Stefanos ima dva brata, Petrosa i Pavlosa, i sestru Elisavetu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija