• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.04.2023

15:00

NASMRT UPLAŠENA, PREBIJENA DO BESVESTI, PROŠLA SAM PAKAO... Brutalan odgovor Jelene Dokić svima koji je pitaju "Šta ti se desilo?"

Tenis

NASMRT UPLAŠENA, PREBIJENA DO BESVESTI, PROŠLA SAM PAKAO... Brutalan odgovor Jelene Dokić svima koji je pitaju "Šta ti se desilo?"

Podeli vest

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić trpela je porodično nasilje, batina, pravu torture, o tome godinama javno priča i pokušava da pomogne svim ženama koje trpe zlostavljanje.

Jelena Dokić se godinama bori sa depresijom i posledicama koje je na nju ostavio odnos sa ocem Damirom Dokićem. U autobiografiji "Nesalomiva” je priznala da joj je otac uništio snove, otkrila da ju je jednom toliko tukao da je ostala bez svesti, da je uobičajena kazna za prosečno zalaganje na treningu bilo bičevanje kaišem. Pre godinu dana je pokušala sebi da uduzme život, nije mogla da ustane iz kreveta, konstantno je na udaru hejtera na društvemim mrežama zbog viška kilograma... Na sreću, teški dani su iza Jelena, ali često govori o nasilju u porodici i pruža podršku ženama.

Na Instragranu je ostavila novi status, a otvorila je dušu i otkrila šta pomisli kada je pitaju "Šta joj se desilo? ili kažu da je "jedva prepoznaju". Jelena je postavila fotografiju iz dana dok se aktivno takmičila i sadašnju, a potom ostavila srceparajuću poruku: 

"Koji je najčešći komentar koji vidim kada je u pitanju moje telo, veličina i težina? "Šta joj se desilo? Jedva je prepoznam" Stvarno? Šta se dogodilo? Ne možete da me prepoznate? Dozvolite mi da vam kažem šta se dogodilo - napisala je Jelena, a potom otvoreno objasnila šta je sve prošla u životu:

"Preživela sam kao izbeglica dva puta, bila sam maltretirana, živela sam u porodičnom nasilju 15 godina. Tučena sam do nesvesti, bila sam zlostavljana fizički i emotivno, prvi put sam dobila batine kada sam imala šest godina. Zvali su me kurva i krava kada sam imala 11 godina. Morala sam da pobegnem od kuće, borila sam se sa anksioznošću, depresijom, postraumatskim stresnim poremećajem i traumom i skoro da sam izvršila samoubistvo.

Foto: printscreen

Jelena Dokić

Nije bilo lako, samo ona zna kako, ali je sve preživela i sada želi da pomogne drugima.

"I dalje sam uspela da prođem prilično dobro, uspela sam da budem prvih pet na svetu i grend slem finalista, autor sam bestselera, komentator i govornik. Ali, što je najvažnije, preživela sam. Dakle, dok vidite promenu težine i veličine, reći ću vam razliku između ove dve slike. Ova levo je veličina 4, nasmrt uplašena, prebijena do nesvesti, a ta izbočina na mojim cevanicama je od udaranja nogama cele noći. Ova desno sam ja u veličini 16, sve sam to preživela i lečim se od svoje traume i napredujem. Mislim da lice na dve slike govori sve. Uzeću veličinu 16 pre veličine 4 svakog dana, ako to znači da sam srećna. Ako to znači da sam se okrenula hrani da bih pokušala da preživim, neka bude tako. Ja sam ovde, srećna sam i što je najvažnije, uspela sam. Postoji odgovor, jednom i zauvek. Prošla sam pakao i nazad, preživela sam i danas pokušavam da pomognem drugima. To se desilo. A za one koji još uvek ne razumeju poentu, to govori sve o vama. Lepota nije određena veličina, lepota je imati lepo srce i dušu, poručila je Jelena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija