• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2023

10:01 >> 09:56

OVO SU MOJE KRVAVE POTKOLENICE OD BATINA I UDARANJA! Nekadašnja srpska teniserka dala podršku zlostavljanim ženama! (FOTO)

printscreen

Tenis

OVO SU MOJE KRVAVE POTKOLENICE OD BATINA I UDARANJA! Nekadašnja srpska teniserka dala podršku zlostavljanim ženama! (FOTO)

Podeli vest

Jelena Dokić je verovatno sportistkinja koja ima jednu od najtežih životnih priča, a i dalje se bori sa posledicama trauma iz detinjstva.

Prisetila se Jelena Dokić batina i torture koju je doživljavala dok je bila aktivna sportiskinja i poželala je da da snagu i podršku svim ženama koje trpe zlostavljanje.

Nekadašnja teniserka godinama se bori sa depresijom i posledicama koje je na nju ostavio odnos sa ocem Damirom Dokićem. U autobiografiji "Nesalomiva” je priznala da joj je otac uništio snove i otkrila da ju je otac jednom toliko tukao da je ostala bez svesti, da je uobičajena kazna za prosečno zalaganje na treningu bilo bičevanje kaišem. Pre godinu dana je pokušala sebi da uduzme život, nije mogla da ustane iz kreveta, konstantno je na udaru hejtera na društvemim mrežama zbog viška kilograma... Na sreću, teški dani su iza Jelena, a svesna je da nije jedina koja je zlostavljanja, pa često govori o nasilju u porodici i pruža podršku ženama.

 

 

Nekadašnja teniserka se još jednom oglasila na društvenim mrežama i poslala moćnu poruku.  Podelila je jednu traumu sa početka karijere kako bi skrenula pažnju na nasilje u porodici i nad ženama.

"Natečene i krvave potkolenice od batina i udaranja oštrim cipelama cele noći pravo u moje potkolenice jer sam izgubila meč. Ove slike su snimljene dve nedelje kasnije i još uvek sam imala teške modrice. Imala sam 17 godina. I dan-danas imam osetljive i kvrgave potkolenice od ovih batina. Od svake rane je ožiljak. Preživela sam, ali neće svaka žena i devojka. I to je tužna realnost. Zašto ova objava? Danas sam govorila na događaju o nasilju u porodici i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore nego što sam ja ikada prolazila. Samo u Australiji od nasilja u porodici premine jedna žena nedeljno.

Foto: prinstcreen

 

Jedna od četiri žene će tokom svog života doživeti nasilje u porodici. Cifre su još gore širom sveta. Što više ne pričamo o tome, što više izbegavamo problem, to više napuštamo žene i devojke. Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo želim da znaju da ih razumem. Znam koliko ste uplašene. Znajte da imate neverovatnu snagu i hrabrost.

Foto: Instagram

 

Ništa nije tvoja krivica. Za one koji mogu da budu tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška. Ne bežite od njih i ne napuštajte ih. Dolazite li od nekoga ko je bio tamo, napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite leđa. Ženama i devojkama ste potrebni vi i vaša pomoć" - poručila je Jelena Dokić.

Nekadašnja srpska teniserka je na ovaj način želela da pošalje poruku svim ćerkama, sestrama, devojkama i ženama širom sveta uz želju da ovo bude bolje i bezbednije mesto za njih da budu srećne, zdrave i bez nasilja.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 1 godinu

Na današnji dan su Nemci bombardovali Beograd počeo rat a vi pišete ko je koga izudarao .....

Solo

pre 1 godinu

Konstantna kuknjava preko medija kao sto je razvlacenje opet price o Jeleni Djokic i njenom zlostavljanju od njenog oca Damira..?? Pa jeli Jelena imala majku Ljiljanu koja bi mogla donekle da utice da joj se dete nesamara i batinja zbog lose udarene loptice..???..I na kraju krajeva uvek je mogla da ode u Policijsku Stanicu ili sa majkom ili nekim drugim familijarnim ljudima i objasni Policiji sta joj je sve Damir radio..!! Umesto najlakse je izaci u Medijama i kukati umesto da se spreci nasilan Damirov nacin uzgajanja sportske cerke opsesijama svojih neuspeha..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera!
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera!

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!
Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!

U Mirijevu, tačnije na uglu ulica Koste Nađa i Rudi Čajeveca, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su se sudarila dva automobila. Nezgoda je izazvala zastoj u saobraćaju, a jedno vozilo je čak udarilo u banderu i zaustavilo se na trotoaru, dok je drugo ostalo na sred raskrsnice.

16.06.2024

23:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija