• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.05.2024

23:01

Nikolić surovo iskren: Ovo je užas! Mnogo toga treba da se menja u Partizanu (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Nikolić surovo iskren: Ovo je užas! Mnogo toga treba da se menja u Partizanu (VIDEO)

Podeli vest

Iskusni fudbaler crno-belih nije zadovoljan ostvarenim ove sezone, naprotiv, bio je vidno razočaran i ljut nakon remija sa Radničkim u poslednjem kolu Superlige (2:2).

Fudbaleri Partizana domaće prvenstvo završili su kao drugi na tabeli, obezbedili su kvalifikacije za Ligu šampiona, ali činjenica da su bili jesenji prvaci, a kraj dočekali sa čak 18 bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu ne može nikoga da ostavi ravnodušnim.

Pogotov ne Nemanju Nikolića (31), koji je poznat kao neko ko nema problem da otvoreno i javno kaže svoje mišljenje i kad je dobro i kad je loše. A, za crno-bele ovo je jako loše, jer je i peta sezona zaredom završena bez ijednog trofeja, dok se titula čeka sedam godina.

- Svašta bih rekao, a suzdržavam se. Imali smo probleme užasne. Počev od mene, pa do svih ostalih aktera, osim golmana. Bez obzira što smo primili puno golova, nije samo odbrana kriva. Da se ne lažemo, defanziva počinje od napada. Primili smo 50 i nešto pogodaka, sa Evropom... Uf, ne pamtim kada je to poslednji put bilo - rekao je Nikolić, a potom nastavio u istom dahu:

- Postigli smo puno golova, ali to znači da mi u napadu nismo vodili mnogo računa o odbrani. Izvinjavam se momcima u poslednjoj liniji, kao i golmanu, za celu sezonu. Izvinjavam se u svoje ime, a da li će ovo neko drugačije da shvati, ne zanima me. U pojedinim situacijama odnos prema igri je bio neprihvatljiv. I protiv Radničkog nismo trebali da dobijemo, nešto nas je pogledalo, mladost koja je ušla, na koju je možda ranije trebalo da se obraća pažnja. Pogledajte Trifunovića, Rogana, Stjepanovića, pa mali Janković... To su deca koja su morala da dobiju veću minutažu, po mom mišljenju.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Nikolić

Snažni ofanzivac je pomenuo i suđenje na pojedinim utakmicama, ali i naglasio da je najveća odgovornost ipak na igračima.

- Mnogo je faktora uticalo na sve što nam se desilo. Kada sa "plus šest" odeš na "minus 18" koliko je sada, to je katastrofa. Ne znam šta bih rekao, užas. Bez obzira što je u nekim situacijama sudija bio kriv, to svi znamo, nema potrebe da se krije. Ali, koliko god bila krivica arbitara, naša je veća. Ako mi u priči lažemo, TV ne laže, snimak ne laže. Možemo da se pogledamo u oči i kažemo da nismo ispunili zadatak koji smo imali, uopšte - dodao je Nikolić.

 

 

On je podvukao da je imao velike ambicije pred početak sezone, iako mnogi nisu ni verovali da crno-beli mogu da budu konkurentni za visok plasman.

- Rekao sam pred start sezone da imam pravo da se nadam, bez obzira što su nas svi unapred otpisali. Neshvatljiv pad se desio, sve posle derbija 2:2, pa Napretka... Bez obzira da li je bio penal ili nije, da li je sudija Radaković napravio previd ili ne, morali smo utakmicu da rešimo već u prvom poluvremenu. Ako to nismo dobili, onda u Lučanima sijaset šansi. Pojedinci bi trebalo da se zapitaju, jer Partizan nije autobuska stanica da neko dođe i prođe. Mi ćemo ostati, bar se nadam da hoćemo, dobar deo domaćih igrača. Mi ovde ostajemo i na našim plećima biće kritike i sve. Kao jedan od najstarijih ponavljam, neki igrači da se zapitaju dobro. I na sebe mislim, zbog pojedinih situacija i mečeva kako sam odigrao - poručio je Nikolić.

Foto: Starsportphoto

 

Navijači traže promene na svim nivoima, počev od uprave, a i rođeni Kraljevčanin smatra da mora nešto da bude drugačije sledeće sezone.

- Treba puno stvari da se promeni, verovatno i hoće, prema navodima raznih medija. Sada, ko je tu da se menja, nije na meni da sudim, niti je na meni da donosim odluke. Zadržaću za sebe šta tu treba da se promeni i šta treba da se menja. Možda ja treba da se promenim, otkud znam. Igrao sam u napadu, postigao šest golova, uz osam asistencija. Ali, s obzirom na minutažu koju sam imao rekao bih da sam uradio dobar posao. Moram to da kažem. Ipak, treba svi da naučimo da se nosimo sa pritiskom. Kada dođu problemi, u Partizanu je najteže igrati. Kada ne ide, svaka kritika se čuje. Još je veća žal što je južna tribina prazna, pa se još više čuje. Ne možeš samo da digneš ruke i kažeš: "Muko moja, pređi na drugoga". Ne može tako - istakao je Nikolić.

Foto: Starsportphoto

 

Nema puno vremena za odmor, svega dve nedelje, a onda kreću pripreme za novu sezonu i učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Na nama je da unapredimo igru i ovo što smo napravili dosad. Prošle sezone je bilo lošije, jer ako smo sada drugi i nismo zadovoljni, bar ja, a trebalo bi i svi drugi tako da se osećaju, trebalo je da se borimo do kraja, bez obzira što neki pričaju kako nismo imali kvalitet. Ne smatram tako. Pokazali smo u određenim utakmicama da možemo, s punim pravom mogu da kažem da mi je baš žao što se nismo borili. Verovatno bi svima bilo mnogo zanimljivije da smo izdržali do kraja. Nismo uspeli ove sezone, izvinjavam se, probaćemo sledeće.

Foto: Starsportphoto

 

Nikolić ima ugovor do 30. juna 2025. godine i ne krije da su mu svi planovi za vezani za klub iz Humske. Priznaje da je možda zaslužio da ima i malo veću minutažu na pojedinim utakmicama.

- U nekim momentima kada mi je išlo, kada mi je svaki šut prolazio, a dodavanje postajalo asistencija, trebalo je tada da dobijem veću šansu. Pa, ako dođe do zamora materijala, da sednem na klupu i onda opet... Apsolutno nemam potrebu da se bunim, rekao sam još dok je bio Duljaj tu da nemam problem s tim da budem druga ili treća opcija, jer ću uvek biti u službi tima. I sve dok klub bude mislio da sam potreban, ostaću. Moja je želja da ostanem što duže i da, Bože zdravlja, završim karijeru ovde. E, sada, da li će se to ostvariti ili ne, nije na meni. Imam ugovor, videćemo - zaključio je popularni Taki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija